Hollanda'da İşsiz Gençler İçin 30 Milyon Euro'luk Ek Ödenek

Hollanda'da İşsiz Gençler İçin 30 Milyon Euro'luk Ek Ödenek

Hollanda hükümetinin gençler arasındaki işsizlikle mücadele için ayırdığı 50 milyon Euro'ya ek 30 milyon Euro'luk ödenek çıktı.

Hollanda hükümetinin gençler arasındaki işsizlikle mücadele için ayırdığı 50 milyon Euro'ya ek 30 milyon Euro'luk ödenek çıktı. Bu paranın Avrupa Sosyal Fonu'ndan aktarılacağı açıklandı.

Başbakan Yarımcısı ve Sosyal İşler Bakanı Lodewijk Asscher, fondan aldıkları paranın 4 bin 500 gencin istihdam edilmesi için geliştirilecek projelere aktarılacağını söyledi.

Diğer taraftan Hükümetinin 2014 yılı bütçe tasarını denetleyen Hollanda Devlet Planlama Dairesi (CPB), gelecek yıl alım gücünde ortalama yüzde 0,5 oranında düşüş yaşanacağını, ekonomik büyümenin yüzde 0,5’te kalacağını, bütçe açığının yüzde 3,3’e, işsizlik oranının yüzde 7,5’e yükseleceğini açıkladı.

Hollanda halkının son kemer sıkma politikaları ile iyice bunaldığını söyleyen sivil toplum ve sendikalar önümüzdeki hafta sonundan itibaren hükümetin bu uygulamalarını protesto etmek için sokaklara inmeye hazırlanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.