Hollanda Mahkemesi Dilekçe Bombardımanını Yasakladı

Hollanda Mahkemesi Dilekçe Bombardımanını Yasakladı

Hollanda'nın Dordrecht şehrinde belediye yönetiminin verdiği kendisine kestiği cezayı hazmedemeyen Mustafa Karaşahin'in 3 bin 500 kez kullandığı dilekçe hakkını mahkeme ayda 2 mektupla sınırlandırdı. Bunu aşan her dilekçe için Karaşahin'e...

Hollanda'nın Dordrecht şehrinde belediye yönetiminin verdiği kendisine kestiği cezayı hazmedemeyen Mustafa Karaşahin'in 3 bin 500 kez kullandığı dilekçe hakkını mahkeme ayda 2 mektupla sınırlandırdı. Bunu aşan her dilekçe için Karaşahin'e 1 gün hapis cezası verilecek.

Mustafa Karaşahin, Dordrecht Mahkemesinin e-posta ile tebliğ ettiği kararın ayrımcılık olduğunu savundu. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Mustafa Karaşahin "Kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım. Bugünkü kararla benim haklarımı yok ettiler. Bu, anayasanın 1. ve 5. maddelerine aykırıdır. Hakkımı sonunu kadar arayacağım. Hollanda İnsan Hakları Komisyonu'na başvuracağım ve bana yapılan ayrımcılığı açık bir şekilde dile getireceğim." dedi.

Mücadelesinin daha yeni başladığını söyleyen Karaşahin, şunları söyledi: "Mahkeme 2 mektubu aşar isem beni hapse gönderecek. Bu süreç içerisinde daha akıllı bir yol izleyerek pes etmeyeceğim. 'İnsan hakları' diye bağıran Hollanda benim haklarımı hiçe saydı ve Dordrecht Belediyesi ile beraber oldular. Ayrımcılığın daniskası bana bu kararla uyguladılar. Rarih bunu affetmeyecek. Ben şahsen bu tarihi olaya ortak olduğumdan dolayı gururlu ve mutluyum. Çünkü devletin önünde pes etmedin ve etmeyeceğim."

Mustafa Karaşahin kendisine Hollandaca bezwarentijger (itiraz kaplanı) lakabı takıldığını sözlerine ekleyerek, "Ben yılmayacağım yine yazmaya devam edeceğim. Bana bu cezayı kesmiş olsalar bile ailem ve yakınlarım da mektupları yazabilirler." dedi.

Belediye yönetimi ile arasında husumet oluşan Karaşahin'in yazdığı binlerce dilekçe, belediyeyi meşgul etmiş ve yüz binlerce Euro'luk maddî zarara sebep olmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.