Hollanda Eski Dışişleri Bakanı: Erdoğan'ın Hizmet Düşmanlığını Anlayamıyorum!

Hollanda Eski Dışişleri Bakanı: Erdoğan'ın Hizmet Düşmanlığını Anlayamıyorum!

Hollanda Dışişleri Eski Bakanı Bernardt Bot, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne düşmanlığını bir türlü anlayamadığını söyledi. Ankara'da uzun süre büyükelçilik yaptığı için Türkiye'yi yakından tanıyan Bot, Hollandaca...

Hollanda Dışişleri Eski Bakanı Bernardt Bot, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne düşmanlığını bir türlü anlayamadığını söyledi.

Ankara'da uzun süre büyükelçilik yaptığı için Türkiye'yi yakından tanıyan Bot, Hollandaca yayın yapan Zaman Vandaag'a yaptığı açıklamada, Hizmet'in terörle hiçbir alakası olmadığını, bu hareketin neresinin tehlikeli olduğunu anlamadığını söyledi.

Eski Bakan Bot, "Hollanda’dan Hizmet Hareketi'ne mensup insanlar tanıyorum ve onlarla da bu konuyu görüştüm. Hizmet hareketi, iyi bir eğitim, insanlığın iyiliği ve gençlerin iyi yetişmesi için çabalıyor. Dışarıdan biri olarak, bu hareketin niçin devletin bekasına aykırı görüldüğünü anlamıyorum. Hollanda’da her insanın hakkı olduğu gibi, Fethullah Gülen de Erdoğan’ın yanlışlarını söyleme hakkına sahip. Kötü bir şey yapmıyor ve hareket terörist bir hareket değil. Neresi tehlikeli anlamış değilim."

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten polislerin gözaltına alınması konusunda ise Bot, Avrupa'daki insanların Türkiye’de olup bitenlerin pek farkında olmadığını söyledi. Bot, "Yolsuzluk olayları patladıktan hemen sonra Erdoğan’ın seçimleri ezici çoğunlukla kazandığını duyuyoruz. Türk halkının onun arkasında olduğunu görüyoruz böylece. Bizim için görüntü tam net olmuyor. Komşu ülkelere zarar vermedikten sonra, başka ülkelerin içişlerine karışılmaz. Herkesin kendi meselesidir bu. AB, ancak ciddi müzakereler tekrar yürütülürse bu durumlarda müdahil olabilir." dedi.

ERDOĞAN HERKESİN HERKESİ DİNLEDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Dinlemeler konusunda ise Erdoğan'ın diğer ülke liderleri gibi, herkesin herkesi dinleyebildiğini çok iyi bildiğini söyleyen Dışişleri eski Bakanı Bot, şu tespitleri yaptı: "İhtimal dahilinde olan her şey zaten oluyor. İstihbarat birimlerinin bu noktada çıkarı var. Hatta paylaşımda da bulunuyorlar kendi aralarında. NSA’nın dediği gibi, 'Saklayacak bir şeyiniz yoksa, korkacak bir şeyiniz de yoktur.' Daha doğrusu birbirimizi 50 senedir dinliyoruz; fakat bu şimdi yeni ortaya çıkıyor. Bu alanda uzman olarak sizi temin ederim ki herkes herkesi dinliyor. Nerede bir fırsat varsa, orda dinleme yapılıyor. Herkesin telefon görüşmesi dinlenip kaydedilebiliyor." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.