Holiganların Berlin Ve Hamburg Gösterileri İptal Edildi

Holiganların Berlin Ve Hamburg Gösterileri İptal Edildi

Almanya'da oligan ve aşırı sağcılardan oluşan ‘Selefilere Karşı Holiganlar adlı oluşumun Köln’de sebep olduğu çatışmalardan sonra Berlin ve Hamburg’da korkulan olmayacak. Hamburg’da organizatörler gösteriyi iptal ederken, Berlin’deki...

Almanya'da oligan ve aşırı sağcılardan oluşan ‘Selefilere Karşı Holiganlar adlı oluşumun Köln’de sebep olduğu çatışmalardan sonra Berlin ve Hamburg’da korkulan olmayacak. Hamburg’da organizatörler gösteriyi iptal ederken, Berlin’deki organizatör gösteri bildiriminde bulunmadığını söyledi. Grup üyelerinin Köln’de bir trende göçmen avına çıktığı haberi ise korkuttu.

Aşırı sağcılarla holiganların Köln’de düzenledikleri ve olaylı geçen gösteriden sonra Berlin’de de bu ayın 15’inde düzenlenmesi planlanan gösterinin gerçekleştirilmeyeceği duyuruldu.

Polisten yapılan açıklamaya göre ilgili gösterinin düzenleneceği geçen hafta polise bildirildi ancak gösterinin organizatörü olarak ismi geçen kişi hafta sonunda polisi arayarak kendisinin herhangi bir gösteri bildiriminde bulunmadığını açıkladı.

Polis Sözcüsü Stefan Redlich gerekli araştırmaların ve incelemelerin yapıldığını ve aşırı sağcılarla holiganların Selefilere karşı güç birliği sergiledikleri gösterinin düzenlenmeyeceğini söyledi. Redlich "Gösteri yapılacağına dair elimizde herhangi bir bildiri yok. Dolayısıyla böyle bir gösteri de yok." dedi.

Organizatör olarak Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti’nde ikamet eden ve Köln’deki gösterinin düzenlenmesinde önemli payı olan bir kişinin adı geçtiği kaydedildi.

Geçtiğimiz cuma günü Berlin’de Brandenburger Tor kapısı önünde 10 bin civarında holiganın beklendiği bildirilmişti. Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel gösterinin yasaklanması ile ilgili bir inceleme düşündüğünü açıklamıştı.

Bu arada Hamburg’da da yine bu ayın 15’inde yapılacağı ilan edilen gösteri gerçekleştirilmeyecek. Gösteri, organizatörler tarafından iptal edildi. Köln’de aşırı sağcılarla holiganların düzenlediği gösteride şiddet yanlısı 4 bin 500 holigan ile aşırı sağcı olay çıkarmış ve olaylarda çok sayıda kişi yaralanmıştı.

TRENDE CADI AVI

Diğer taraftan hafta sonunda aşırı sağcılar, bir trende göçmen yolculara karşı bir cadı avına girişti. Focus dergisinin emniyet çevrelerinden edindiği bilgiye göre Köln’den Münster’e giden trende biletçiler göçmen yolcuları saldırıdan korudu.

Biletçiler, göçmen yolcuları trenin en arkada bulunan vagonuna getirerek kapısını kilitledi. Köln’deki gösteriye giden holiganların ise göçmen yolcuları trenden inmeye zorladığı öğrenildi. Focus’a konuşan bir polis memuru, “Bunlar çok utanç verici sahnelerdi.” ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.