Hocayla anlaşırız

Hocayla anlaşırız

Ahmet Şan: Aykut Hoca ile büyük bir ihtimalle anlaşırız. Allah’tan Fenerbahçe iyi gidiyor da bizi rahatsız etmiyorlar.

BAŞKANLIK SÜRECİNİ ANLATTI

Mevlana Hoşgörü Barış Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği sohbete katılan Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ilginç şeyler söyledi. Programa dernek başkanı Mustafa Karamercan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda izleyici iştirak etti.  Şan, Berlin Teknik Üniversitesi’nde kurdukları futbol takımıyla başlayan ve Konyaspor kulüp başkanlığına kadar uzanan süreci anlatırken ülke futbolunun neden istenildiği ölçüde gelişemediğine yönelik önemli tespitlerde bulundu. Uzun süre Almanya’da önemli şirketlerde çalıştıktan sonra 1998-99 sezonunda Kombassan’ın Konyaspor’a sponsor olmasının ardından, KOMPEN için bir futbol takımı kurduklarını ve bu futbol takımının başına getirildiğini anlatan Şan, üst üste yaşadıkları şampiyonluklar neticesinde profesyonel lige kadar yükseldiklerini söyledi. Konyaspor Kulübü başkanlığına getirilme sürecini de anlatan Ahmet Şan, kulübün en zor dönemlerinden birini yaşarken görevi kabul ettiğini ve o yıllarda söz verilen 350 bin liranın kasaya hiçbir zaman girmediğini bunun ancak 127 bin lirasının yoğun çabalar sonucu toplanabildiğini ifade etti.

DİYARBAKIR MAÇI UNUTULMAZ

Türk futbolunun kara günlerinden biri olan olaylı Diyarbakırspor maçına da değinen Ahmet Şan, dönemin bölge komutanı Yaşar Büyükanıt’ın Diyarbakırspor soyunma odasından yaptığı beyanatları, türkücü Mahzun Kırmızıgül’ün elinde Diyarbakır bayrağı ile tribünleri nasıl galeyana getirdiğini, hakem Mutlu Çelik’in tarihe geçecek akıl almaz yönetimini, naklen yayınlanacak olan maçın nasıl yayın programından kaldırıldığını ve Vali Efkan Ala’nın olayların çıkmasının ardından Konyaspor kafilesini korumak, olayların büyümesini önlemek adına verdiği kati emirleri bütün detaylarıyla anlattı.

3 KEZ BAŞKANLIK YAPTIM

2001, 2004 ve 2011’de olmak üzere 3 kez Konyapor kulübünün başkanlığını yaptığını söyleyen ve 2007’de kulübün cüzi miktarda borcunun bulunduğu ve bunun karşılığında ellerinde bir arsanın olduğunu ifade eden  Ahmet Şan, o dönemde takımın başından gereksiz hırslar ve yanlış yönlendirmeler sonucu apar topar uzaklaştırıldığını isteği dışında görevi bırakmak zorunda kaldığını söylerken, bu operasyonun takıma büyük külfetler getirdiğini kulübün 10 yılının bu tasarrufla kaybolduğunun altını çizdi. Kendisinden sonra göreve gelenlerin iyi niyetinden kuşku duymadığını belirten başkan Ahmet Şan, ilerleyen süreçte takımı üst lige çıkaran futbolculardan 16-17’sinin mukavelesinin fesih edilmesinin büyük hata olduğunu ve o dönemde Konyaspor’un 35 futbolcuyla sözleşme imzaladığını anımsattı. Bugün yaşanan sıkıntıların yanlış transfer politikasının bir eseri olduğunun altını çizdi.

AYKUT HOCA İLE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Yeni dönemle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu. Aykut Hoca ile yeniden anlaşmak istediklerinin altını çizen Ahmet Şan, Konya’nın Avrupa kupalarına yakışacağını söyledi. Şan transfer politikası, Fenerbahçe, Beşiktaş maçları, Avrupa kupası ve futbolcuların performanslarına yönelik merak edilen hususları şöyle anlattı:

“Aykut Hoca ile büyük bir ihtimalle anlaşırız. Allah’tan Fenerbahçe iyi gidiyor da bizi rahatsız etmiyorlar. Bu konuda uzun süredir rahatız. Hocamız çok prensipli birisi. Olmazsa olmaz bazı kriterleri var. Futbolcunun vücudundaki yağ oranından, koşu mesafesine, saha içi performasından saha dışındaki davranışlarına kadar birçok konuyu ince eleyip sık dokuyor. Mesela Sissoko forma bulmaya başladı. Biliyorsunuz daha önce oynayamıyordu. Öğrendik ki, futbolcumuz 4 kilo vermiş öyle formayı kapmış. Hocamız Konyaspor formasını çok çalışan çok koşan ve takıma faydalı olan o hafta o formayı hak eden futbolculara veriyor.”

Yeni sezonla ilgili düşüncelerini de açıklayan Ahmet Şan, “Önümüzdeki sene mevcut kadroyu koruyarak 2 orta saha ve 1'de iyi bir forvet almayı düşünüyoruz” dedi.

GÖZLER KONYA'NIN ÜSTÜNDE

Şan, yeni stat ve değişen taraftar profiliyle birlikte bütün gözlerin Konya’ya çevrildiğini söyledi. Fatih Terim’in Beşiktaş ile İstanbul’da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında Konya’dan ve Konyaspor taraftarından sitayişle bahsettiğini anlatan başkan Şan, Letonya maçında son dakika da yenilen golün ardından taraftarın Milli Takıma sahip çıktığını ve o cesaretle Hollanda maçını kazandıklarını yeniden dile getirmesinin kendisini son derece mutlu ettiğini kaydetti.

Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan,  sezonun son maçını Beşiktaş ile iç sahada oynacaklarını, ancak siyah-beyazlı kulübün sıralama ile ilgili bir sorunu olmaması halinde son hafta karşılaşmasını  Beşiktaş'ın yeni stadında oynayabileceklerini söyledi. Şan, “Beşiktaş bizimle yeni btadında oynamak isterse, Konyaspor’un da menfaatlerini gözeterek bu maçı İstanbul'da oynayabiliriz. Ama bunun için son haftadaki sıralamayı görmemiz gerekiyor” diyerek Beşiktaş yönetimine mesaj gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum