“Hobi bahçeleri için yeni bir af çıkarılmalı”

“Hobi bahçeleri için yeni bir af çıkarılmalı”

Selçuklu Belediyesi, Çamlıca Tepe Konut Yapı Kooperatifi içine yapılan 50 ev için kaçak olarak yapıldıkları gerekçesiyle aldığı yıkım kararını uygulamaya başladı

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya tepki gösterdi. Mahkeme kararı çıkmadan belediyenin yıkımının hukuksuz olduğunu belirten Yokuş, şunları söyledi:“Bize ulaşan vatandaşlarımız Selçuklu Belediyesi’nin Çamlıca Tepe Konut Yapı Kooperatifi içine yapılan evlerini yıkım için sabahın erken saatlerinde kapılarına dayanmış. Daha önce de belediye aynı bölgede yıkım için bölgeye gitti, vatandaşlar isyan etmişti. En sonunda olay mahkemelik oldu. Şimdi mahkeme kararı beklenmeden belediye hukuksuz bir şekilde evleri yıkıyor. Bu kabul edilemez” dedi.
Yıkımı gerçekleşen evlere belediyenin göz yumduğunu ifade eden Yokuş, “2017 yılından sonra çıkan İmar Barışı’ından sonra 150 bine yakın yapı onay aldı. Daha sonra ki süreçte ne ilgili bakanlık ne de belediyeler yeterli denetim yapmadı. Şimdi kendi denetimsizliklerinin cezasını vatandaşa kesiyorlar. Tarım alanlarına yapılaşmaya karşıyız elbette ama belediye bunlara onay vermeden düşünecekti. Şimdi vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için bu evler için bir af çıkartılmalı ve bundan sonra yapılacak yapılara da göz yumulmamalı ve ağır yaptırımlar uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum