“Hizmetlerimizi borçsuz yaptık”

“Hizmetlerimizi borçsuz yaptık”

Göreve geldikleri günden bu yana her alanda önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Hizmetlerimizi borçla yapmadık. Karatay Belediyesi borçsuz bir belediyedir. Hassasiyetlerimizi kaybetmedik” dedi 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla 3 yıllık görev süresince yaptıkları hizmetleri anlattı. Kılca, 3 yıllık görev süreci içinde en büyük yatırımı eğitime ve ilçe gençliğine yaptıklarını dile getirdi. Eğitime yapılan yatırımın hiçbir şekilde boşa gitmeyeceğini aktaran Kılca, “Eğitimin her alanında varız. Bu alanda önemli adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Öğrenci ve ailelerimiz üzerindeki yükü hafifletmek adına çalışmalarımız oldu. Biz, öğrencilerimizin yanındayız. İnanıyoruz ki ilerleyen yıllarda Karatay’dan deha çocuklarımız çıkacak. Karatay BİLSEM ile ilçemizi bilim ve sanat merkeziyle buluşturduk. Karatay’ı okul öncesi eğitim tesislerinde öne çıkaracak, evlatlarımızın modern, ferah ve konforlu imkanlarla eğitim alacağı tesislerle donatıyoruz” şeklinde konuştu. 

2-4.jpg

DURMADIK DURAKSAMADIK ULAŞIMDA GEREKENİ YAPTIK 

“Karatay, kentsel dönüşüm ve şehirleşmede büyük bir ivme yakaladı. Karatay’ın nüfus artışı çok yüksek. 31 ilçe arasında nüfus artışında birinci ilçeyiz” diyen Başkan Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sıcak asfalt çalışmasında her yıl rekor tazeliyoruz. 3 yılda 203 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptık. Celaleddin Karatay, Alaaddin Kap, Çimenlik ve Küçükkumköprü Caddeleri ile ulaşımı rahatlattık. Sanayi bölgelerimizde yol altyapımız güçleniyor. Merkeze uzak mahallelerimizde 120 bin ton sıcak asfalt serimi yaparak, 162 kilometre yol çalışması gerçekleştirdik. Sathi kaplama çalışmalarımız hız kesmedi. Mahalle bağlantı yollarımızı güçlendirdik.. Hemşehrilerimizin daha kaliteli hizmet alması için durmadık, ulaşımda gerekeni yaptık. Biz, bunları çalışma ekibimizle birlikte başardık. Onlara da fedakarlıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıca toplam 79 yeni araç aldık. Bu araçların toplam maliyeti de 72 milyon TL oldu. Makine parkımız artık daha güçlü.” 

adsiz-001.jpg

34 ÜLKEDEN 100 BİNİ AŞKIN MİSAFİRİ AĞIRLADIK

Göreve geldikleri günden bu yana ilçenin turizm potansiyelini geliştirmek adına önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay’ın dokusunda tarih var. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Tarihi geçmişimize sahip çıkıyoruz. Termal turizmin gözde merkezi Karatay Termal Tatil Köyü oldu.  Sadece 1 buçuk yılda 34 ülkeden 100 bini aşkın misafir ağırladık. Yeni termal otel projemizde de büyük yol aldık.. Termal turizmin gözde merkezi Karatay’ımız öne çıkacak. Obruk Hanı’nda restorasyon çalışmalarımız sürüyor. Restorasyonla 800 yıl öncesi aydınlatılıyor. 3 yıldır Konya Aşıklar Bayramı geleneğini yaşatıyoruz. Mevlana şiir şölenlerine ev sahipliği yaptık. Hz. Mevlana’nın hayatını çizgi diziyle anlattık. Üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmek adına gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

BELEDİYEMİZE 5 MİLYON 485 BİN METREKARE ALAN KAZANDIRDIK

Şehirleşme ve dönüşümde de gerekeni yaptıklarını ifade eden Kılca, şunları kaydetti: “Mevlana Türbesi arkasında dönüşüm muhteşem olacak. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşümü devam ediyor. Dediğimiz gibi Karatay’da geleneksel doku yaşatılıyor. Karatay Belediyesi olarak ilçemizin sahip olduğu derin geçmişi ve taşıdığı geleneksel ruhu bugüne taşımak ve geleceğe aktarmak için titiz çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ediyoruz. Şehrimizin hazinesi sayılan geleneksel mimariyi yarınlara taşımak hem geçmişe hem de geleceğe olan sorumluluğumuzun bir yansımasıdır. Kamulaştırma oranımızı da artırdık. 2021 yılında kamulaştırmayı 91 milyona çıkardık. Bir rekora imza atarak, belediyemize 5 milyon 485 bin metrekare alan kazandırdık.” 

2-6.jpg

ŞEHRİ İMAR EDERKEN GENÇLİĞİ DE İHYA ETMELİYİZ

Şehri imar ederken, aynı zamanda gençliğin de ihya edilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Belediyeler olarak bu sorumluluğumuzun farkındayız. Milli ve manevi değerlere bağlı bir neslin inşası için de çalışıyoruz. Göreve geldikten sonra spora da ayrı bir önem verdik. Her bir gencimizi büyük bir hazine. Bu hazineyi keşfetmek için Karatay Belediyespor Kulübümüz canlandı ve etkin oldu. Göreve geldik hızlı bir planlama ile yaz spor okulları projesini hayata geçirdik. Yaz okullarımız büyük bir ilgi gördü. Yenilenen yüzüyle Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi bir başka olacak. Karatay’a yeni tenis kortu kazandıracağız. Bu konuda proje çalışmalarımız devam ediyor. İlçemize 30 yeni halı saha kazandırdık. Şehrimizde  sportif faaliyetk gösteren antrenörlerimizin çalışma standartlarına katkı sağlayacak bir mekanı Karatay’ımıza kazandırıyoruz. Karatay Kent Konseyi yaz okulu öğretici içerikler sunuyor. Turnuva ve yarışmalarla sporu tabana yayıyoruz” dedi. 

KONYA’DA EN UCUZ EKMEĞİ BİZ VERİYORUZ

İsmil’e yeni çarşı kazandıracaklarının müjdesini veren Başkan Kılca, iş yeri sayısının 30 olacağını, bu projenin yatırım maliyetinin de 6,8 milyon TL olacağını aktardı. İsmil Ekmek Fabrikası projesinin büyük oranda tamamlandığını dile getiren Kılca, bu projenin de 1,5 milyon TL olduğunu belirtti. Glutensiz ekmek hizmetinin sınırları aştığını kaydeden Kılca, “Glutensiz ekmek hizmetimizden günlük 2 bin vatandaşımız faydalanıyor. Yıllık ekmek üretimimiz de 4 milyon adet. 13 şehrimiz bizim bu hizmetimizden faydalanıyor. Konya’da en ucuz ekmeği Karatay Belediyesi olarak biz veriyoruz. Ekmeğimizi bölüşeceğiz. Vatandaşımızın yanında olacağız. Karatay’ımızı ayrıca  yeni nesil kafelerle donatılacak. Ayrıca uzak mahallelerimizde tatlı su sorunu kalmadı. Karatay’a Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracağız. Yapımı kısa sürede başlayacak. Karatay’a yeni aşevi kazandırıyoruz. Yaklaşık 8,7 milyon TL yatırım bedeliyle yapımını sürdürdüğümüz yeni aşevimizde Karataylı hemşehrilerimizin gönül zenginliğiyle pişen nice yüreklere ulaşacak” diye konuştu. 

2-5.jpg

KARATAY YEŞİLLENİYOR

Karatay Belediyesi olarak tüm tesislerin enerjisini güneşten karşıladıklarını belirten Kılca, şöyle konuştu: “İlçemizde sıfır atık duyarlılığının artırılması için sıfır atık eylem planını hayata geçirdik. Karatay’da yeni sıfır atık ve geri dönüşüm noktaları oluşturduk. Sıfır atık çalışma grubumuzu oluşturduk. Hane ve iş yerlerine sıfır atık eğitimi verdik. Son 3 yılda Karatay’ımızda yeşil alan sayısı arttı. 750 bin metrekare alanda çalışmalar yürüttük. Karatay’a 6 yeni temalı yeşil kuşak kazandırdık. Karatay’a göreve geldiğimiz günden bu yana 29 yeni mahalle parkı kazandırdık. Yeşil kuşak ve mahalle parkı çalışmalarımıza yenilerini eklemeyi sürdüreceğiz. Karatay’ı lavanta kokusu sardı. Lavanta bahçemiz kısa sürede 4 kat büyüdü. Lavantalarımızı yeni üretimlere dönüştürüyoruz. Karaaslan Hobi Bahçemizi iki kat büyüttük.” 

BELEDİYEMİZİN BÜTÇESİ 1 MİLYAR TL OLDU

Toplantıda son olarak mali yapı ile ilgili de bilgiler veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuşmasını şöyle noktaladı: “Karatay’a çok daha fazlasını kazandırmak için bütçemizi her yıl rekor seviyelere yükseltiyoruz. Belediyemizin 2019 yılı bütçesi 310 milyon TL’idi. 2020 yılı bütçemiz 350 milyon TL, 2021 yılı bütçemiz 645 milyon TL oldu. 2022 yılı bütçemiz de 1 milyar TL. Biz, birlikte olarak gerekeni yaptık. Birlikte yönetim anlayışıyla hareket ettik. Bu hizmetleri borçla yapmadık. Karatay Belediyesi, borçsuz bir belediye olmaya devam edecek. Hassasiyetlerimizden kopmadık. 362 bin vatandaşımızın emaneti emin eldedir. Şeffafız. İki günümüz birbirine denk olmadan çalışmaya devam ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum