Hizmet Sektörüne Turquality Benzeri Destek

Hizmet Sektörüne Turquality Benzeri Destek

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, hizmet sektörüne Turquality (markalaşma programı) benzeri destekler vereceklerini açıkladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, hizmet sektörüne Turquality (markalaşma programı) benzeri destekler vereceklerini açıkladı. Zafer Çağlayan, bu destekler ile markalı ve katma değerli ihracatın artmasını hedeflediklerini belirtti.


Çağlayan, Asya Pasifik Perakende Kongresi‘nin (APRCE) tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük ile Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane de yer aldı.


Toplantıda hizmet sektörü ile ilgili bir paketin detaylarını aktaran Çağlayan, şunları ifade etti:




"Mal ihracatını artırma adına Turquality’e önem veriyoruz. Hizmet ihracatını artırma adına da böyle bir uygulamaya gideceğiz. Şirketlerin ve derneklerin görüşlerini almamızın ardından paketi Para Politikası Koordinasyon Kurulu’na göndereceğiz. Hizmet sektöründe Cumhuriyet tarihinde olmayan bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Bu, Turquality sistemine benzerlik arz edecek. Gelir getirici sektörlerde, yani bilişim, eğitim, yazılım alanında önemli destekler vereceğiz. Gayemiz hizmet sektöründe önemli firmalarımızı dünya markası haline getirmek. “


APRCE'ye değinen Çağlayan, kongrenin Türkiye'nin 2023 hedefleri yolunda önemli bir adım olduğuna temas etti. Çağlayan, kongrenin Türkiye'nin diğer ekonomilerden olumlu ayrışmasında önemli bir etmen olduğunu vurgularken, "Perakendecilik olimpiyatını almamız mühim. Kuşku yok, Türkiye bu olimpiyatı başarılı bir şekilde yerine getirecektir. “ dedi. Ekonomi Bakanı Çağlayan, şöyle devam etti:

“23-26 Eylül tarihlerini kapsayan kongrenin açılışı Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Şu aşamada Türkiye'den şirketler, Asya Pasifik'te 10 senede 100 milyar dolar tutarında bir ilave ticaret hacmi yakalamayı planlıyor. Bu gayet önemli. Asya Pasifik'te yer alan 17 ülkenin perakende dernekleri APRCE dâhilinde Türkiye’ye geliyor. Bölgede faal olan 7 bin perakendeci, bu derneklerin bünyesinde bulunuyor. Bunlar, 5 trilyon Euroluk alanda oynuyor. 17 ülkede bu 7 bin firma 200 milyonu aşkın eleman istihdam ediyor. Bu yapı, 600 bin satış noktasında dünyanın yarısına hizmet ediyor."

Çağlayan, APRCE ‘nin temasının ‘Yeni dünya, yeni perakende, yeni tüketici’ olduğunu bildirdi. Temanın Türkiye ve İstanbul ile uyumlu olduğunu savundu.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Asya Pasifik Perakende Birliği Kongresi ile perakende ağının güçleneceğini, markalı ihracatın artacağını kaydetti. BMD Başkanı Hüseyin Doğan, kongre ile Türkiye’den markaların Asya Pasifik ülkelerinde adedinin artacağını dile getirdi. Doğan, markaların daha katma değerli üretim yapacağını da ekledi.


TAMPF Başkanı Vahap Küçük ile AMPD Başkanı Mehmet Nane de APRCE ile perakendecilerin bir araya geleceklerini ve ticaretlerini artıracağını belirtti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.