Hizmet, Perakende, Ticaret Ve İnşaat Sektörlerinde Güven Azaldı

Hizmet, Perakende, Ticaret Ve İnşaat Sektörlerinde Güven Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Sektörel Güven Endeksi verilerini yayımladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Sektörel Güven Endeksi verilerini yayımladı. Verilere göre bir önceki ayda 107,2 olan hizmet sektörü güven endeksi 104 değerine; 109,5 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 109,4 değerine ve 83,4 olan inşaat sektörü güven endeksi 79,2 değerine düştü.

HİZMET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 3 AZALDI

Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son üç aylık dönemdeki iş durumu değerlendirmesindeki yüzde 0,5’lik ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmesindeki yüzde 9,2’lik kötüleşmeden kaynaklandı. Son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında arttı.

PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 0,1 AZALDI

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 13,7’lik düşüşten kaynaklandı. Son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksleri ise bir önceki aya göre sırası ile yüzde 8,3 ve yüzde 8,8 arttı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 5,1 AZALDI

İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksindeki yüzde 10,4’lük düşüşten kaynaklandı. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,8 arttı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.