Hizmet kalitesi arttı

Hizmet kalitesi arttı

Belediye otobüslerinin ve tramvayların kışa hazır hale getirildiğini belirten Daire Başkanı Mustafa Eşgi, “Filomuzdaki 721 otobüs ile günlük 220 bin yolcuya, 60 adet tramvayımızla da 110 bin yolcuya hizmet veriyoruz. Hizmet kalitemiz arttı” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mustafa Eşgi, daire başkanlığı olarak kış hazırlıklarına başladıklarını söyledi.  Konya ulaşımının Türkiye’de toplu ulaşımda erişilebilirlik ödülü aldığını ve uyguladığı Akıllı Ulaşım Sistemi (ATUS) projesiyle aldığı ödüller ile adını dünyaya duyurduğunu hatırlatan Başkan Eşgi, “Filomuzdaki 721 otobüsü ile günlük 220 bin yolcuya 2 bin 613 sefer ile hizmet vermekteydik. Okulların açılması ile sefer sayısını 2 bin 938’e çıkadık. Halkımıza daha sık aralıkta otobüs imkânı sunduk ve seyahati konforlu hale getirdik” açıklamalarında bulundu.

ARAÇLARIMIZ UYGULAMAYA HAZIR HALDE

Sabah 06. 00 ile 24.00 saatleri aralığında hizmet verdiklerini ifade eden Eşgi, belediye otobüslerinin kışlık bakımlarının belediyenin atölyelerinde yapıldığını söyledi. “Bu kapsamda lastiklerin değişimi, kalorifer klima bakımları yaptırıldı” diyen Daire Başkanı Eşgi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Otobüslerimizin antifirizlerini kontrol ettirdik. Yönetmelik gereği zorunlu tutulan ve 1 Aralık tarihinden itibaren başlayacak kış lastiği uygulamasına da araçlarımız hazır hale getirildi.” 

60 ADET TRAMVAY 110 BİN YOLCU TAŞIYOR

Eşgi, tramvay seferleri ile ilgili de bilgiler verdi. 60 adet tramvay ile Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında 24 saat ve 12 adet katenersiz tramvay ile hizmet verdiklerini kaydeden Eşgi, “Alaaddin-Adliye hattında 06.00 ve 24.00 arası seferlerine devam eden tramvaylarımız günlük 110 bin yolcuya hizmet veriyor. Kış aylarının yoğun yaşandığı günlerde vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça kendi araçları ile seyahat etmek yerine, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

44 BİN 158 KİŞİ YENİ ELKART ALDI

Kişileştirilmiş Elkart sayısındaki son oranlardan da bahseden Eşgi, son olarak şunları kaydetti: “481 bin 570 adet kişileştirilmiş Elkart kullanıcısı var. Tam abonman elkart sayımız ise 112 bin 994’dür. 2017 yılında ilk defa kişileştirilmiş elkart alanların sayısı 44 bin 158 olmuştur. Ayrıca şoförlerimize eğitim vermekten de geri durmuyoruz.  2017 yılı içinde Sürekli Eğitim Merkezi (SÜMER) tarafından şoför ve vatmanlarımıza ilk yardım, kurumsal aidiyet duygusu, kurumsal kimlik, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki yeterlilik gibi çok sayıda eğitim verildi. Daha iyi bir hizmet sunabilmek için eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Bu konuda çok ince eleyip, sık dokuyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum