Hisarcıklıoğlu, Rekor Oyla Eurochambres Başkan Yardımcısı Oldu

Hisarcıklıoğlu, Rekor Oyla Eurochambres Başkan Yardımcısı Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, rekor bir oyla yeniden Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, rekor bir oyla yeniden Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Hisarcıklıoğlu, “83 oyun tamamını almak, ülkem adına büyük bir onur ve gurur.” dedi.

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin (Eurochambres) yeni yönetimiyle ilgili Haliç Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, birliğin seçilen yeni yönetimi açıklandı. Rifat Hisarcıklıoğlu ise 83 oyun tamamını alarak
Eurochambres Başkan Yardımcılığı'na yeniden seçildi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hisarcıklıoğlu, “Avrupa Odalar Birliği seçiminde rekor oyla, bugüne kadar tarihinde görülmedik bir oyla başkan yardımcılığına seçildim. İlk defa AB üyesi olmayan bir ülkeden Türkiye olarak başkan yardımcılığına seçilmiştim daha önceden de. Ama bu sefer enteresan bir sonuç çıktı. 83 oyun tamamını almak ülkem adına büyük bir onur ve gurur. Türk iş dünyası adına da önemli. Avrupa iş dünyasının Türkiye’ye bakışının en net sonucu da buradan çıkan sonuçtur.” ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulunda yapılan diğer seçimler ise şöyle, Eurochambres Başkanlığı’na Almanya Ticaret Odası’ndan Richard Weber seçildi. 2014-2015 yılları arasında başkan yardımcılığı görevini yürütecek olan Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Avusturya Ticaret Odası’ndan Marta Schultz, Lüksenburg Ticaret Odası’ndan Pierre Gramegna, başkan yardımcılığı görevine getirildi. Eurochambres Yönetim Kurulu üyeliklerine de Fransa Ticaret Odası’ndan Andre Marcon, İtalya Ticaret Odası’ndan Michl Ebner, Polanya Ticaret Odası’ndan Andrzej Arendarski ve İspanya Ticaret Odası’ndan Miquel Vallsi Maseda seçildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.