'Hırsızların Dışarıda, Polisler İçeride Olması Vicdanen Rahatsız Ediyor'

'Hırsızların Dışarıda, Polisler İçeride Olması Vicdanen Rahatsız Ediyor'

Antalya’da polislere yönelik yapılan algı operasyonunda gözaltına alınanlara destek olmak için vatandaşlar Antalya Adliyesi'ne akın etti. Gözaltındaki polislerin ailelerine destek olmak için gelen vatandaşlar, İzmir’de serbest bırakılan...

Antalya’da polislere yönelik yapılan algı operasyonunda gözaltına alınanlara destek olmak için vatandaşlar Antalya Adliyesi'ne akın etti. Gözaltındaki polislerin ailelerine destek olmak için gelen vatandaşlar, İzmir’de serbest bırakılan polisler gibi Antalya’dakilerin de serbest kalacağına inanıyor.

Antalya’da pazartesi günü istihbaratçılara yönelik düzenlenen algı operasyonunda 14 polis gözaltına alınmıştı. Sorguları tamamlanan istihbaratçıların 6’sı Antalya Adliyesi'ne sevk edilmesinin ardından, polis yakınları ve duyarlı vatandaşlar Antalya Adliyesi'ne geldi.

Ailelere destek için adliyeye geldiğini söyleyen Cezmi Atalay, polislerin haksız bir şekilde tutuklandıklarına inandığını ifade etti. Antalya'da yapılan algı operasyonunun İzmir’de yapılan operasyon gibi içi boş çıkacağına inandıklarını kaydeden Atalay, bu polislerin de suçsuz olduklarının kanıtlanacağını, herkesin buradan mutlu ayrılacağına inandığını açıkladı. Olmayan şeylerle polislerin suçlandığını ifade eden Atalay, "İçi doldurulmuş fezlekelerle algı operasyonu oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algı operasyonunun amacına ulaşmayacağına inanıyorum." dedi.

Türkiye’de yaşanan son olaylardan sonra arkadaşlarına destek olmak için adliyeye geldiklerini açıklayan Mustafa Temizkan ise hırsızların dışarıda, polislerin içeride olmasının vicdanen kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi. Operasyonlarda tam anlamıyla algı operasyonu yapıldığını ifade eden Temizkan, insanların gözlerine bakarak yalan konuşulmakta olduğunu, eninde sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağını aktardı.

    ‘VATAN İÇİN BİR KEZ DEĞİL BİN KEZ ÖLMEYE RAZILAR’

    Gözaltına alınan polislerin vatan ve millet için canlarını ortaya koyduklarına şahit olduğunu açıklayan diğer bir vatandaş ise PKK’nın Amanos yapılanmasını da başlamadan bitirenlerin bu polisler olduğunu kaydetti. Gözaltındaki polislerin vatan için bir kez değil bin kere ölmeye ve ceza almaya razı insanlar olduğunu belirten ismini vermeyen vatandaş sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar utanmasında Reza Zarrab’ın sahipleri utansınlar. Hırsızları dışarıya salıp, polisler içeriye alanlar utansın. Ben bu arkadaşların böyle bir yanlışının olacağını zannetmiyorum. Bu dünya var; ama yarında Allah’ın huzuru var. Ben hayırlı olacağına inanıyorum ve Türk adaletine güveniyorum.”

    ‘HARAM LOKMA YEMEDİLER, DUALARIMIZLA ONLARIN YANLARINDAYIZ'

    Neslihan Kekeç de arkadaşlarıyla birlikte adliye önüne polislere ve bahçede bekleyen polis ailelerine destek vermek için geldiklerini söyledi. Kekeç, arkadaşlarıyla Ashab-ı Bedir, Cevşen okuduklarını ve gözaltına alınan polisler ve onların aileleri için dua ettiklerini söyledi. Polislerin sonuna kadar yanlarında olduklarını ifade eden Kekeç, "Yanlış bir şey yapmadılar. Herhangi haram lokma yemediler. Rabbim yardımcıları olsun. Dualarla yanlarında olmaya çalışıp, destek göstereceğiz." dedi. Bülent Duman ise destek için adliyeye geldiklerini dile getirdi. Hukuksuzların bitmesini istediklerini belirten Duman, "İnşallah hayırlı olur. Dua ediyoruz, onların yayında manevi bir destek olsun diye geldik. Şimdiye kadar gördüklerimiz hep algı operasyonu." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.