Hindistanlı İşadamları Türkiye'de

Hindistanlı İşadamları Türkiye'de

Hindistan’ın Haydarabad bölgesinden gelen işadamları yatırım imkanlarını araştırmak için İstanbul’a geldi.

Hindistan’ın Haydarabad bölgesinden gelen işadamları yatırım imkanlarını araştırmak için İstanbul’a geldi.

Hint – Türk İşadamları Derneği Direktörü Oğuz Canbolat’ın organizasyonuyla Haydarabad bölgesinin önde gelen şirketlerinin CEO ve işadamlarından oluşan 25 kişilik grup Türkiye’ye inceleme gezisi düzenledi.

Haydarabadlı işadamları TUSKON’u ziyaret ederek TUSKON Yönetim Kurulu Üyeleri Ata Ceylan, Saime Yıldız ve TUSKON Asya Pasifik Koordinatörü Fikri Üngör’le görüştüler. Görüşmede ayrıca Hindistan’la iş yapan çok sayıda TUSKON ve PASİAD üyesi işadamı da hazır bulundu.

Grup adına konuşan Pragati Offset CEO’su Paruchuri Narendra, sağlık, enerji ve inşaat alanlarında yatırım yapmak istediklerini belirtti. Narendra, “Türkiye’yi ekonomik olarak takip ediyorum. Cumhurbaşkanımız da bu ilişkilere katkı sağlamak için Türkiye’ye gezi düzenledi. Hindistan’da iş yapan Türk işadamlarıyla ilişkilerimiz çok iyi. Biz de Haydarabad’da Türk - Hint işadamları derneğinin çalışmalarından çok memnunuz.” dedi.

TUSKON Asya Pasifik Koordinatörü Fikri Üngör ise Haydarabadlı işadamlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üngör, “Haydarabad, 80 milyonluk bir bölge. Türkiye nüfusundan büyük bir potansiyel var. İki ülke arasında yapılabilecek birçok iş kolu bulunuyor.” diye konuştu.

Toplantıya katılanlardan ve uzun yıllardır Hindistan’la iş yapan Analiz Mermer İhracat Sahibi Hasan Karakaya, “Kendi sektörümüz açısından Hindistan’la iş yapmaktan çok memnunuz. Bizim mermerimizin kalitesi çok beğeniliyor. Hindistan çok büyük bir coğrafya. Bu kadar büyük coğrafyada çok fırsatlar var.” dedi.

Hindistanlı işadamları yabancı yatırımcılar için iş fırsatlarını araştırmak için işadamları dernekleriyle bir hafta boyunca görüşmeler yapacaklar. Özellikle sağlık sektörü, kalp damar cerrahisi, çocuk hastanesi, aşılama, nakliyat,inşaat, altyapı hizmetleri, gıda, tohum ve enerji alanlarında yatırım imkanlarını araştıracaklar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.