Hindistan'da, Yurtdışında 500 Milyar Doları Olan 628 Kişi Mahkemeye Verildi

Hindistan'da, Yurtdışında 500 Milyar Doları Olan 628 Kişi Mahkemeye Verildi

Hindistan'da, yasadışı yollarla elde edilmiş toplam 500 milyar doları yurtdışındaki banka hesaplarında bulunduran 628 kişi mahkemeye verildi. Hindistan'da Haziran ayında göreve gelen Başbakan Narendra Modi, ülkedeki "kara para"nın tespit edilmesi...

Hindistan'da, yasadışı yollarla elde edilmiş toplam 500 milyar doları yurtdışındaki banka hesaplarında bulunduran 628 kişi mahkemeye verildi.

Hindistan'da Haziran ayında göreve gelen Başbakan Narendra Modi, ülkedeki "kara para"nın tespit edilmesi için özel bir ekip kurmuştu. Bunun üzerine Başsavcı Mukul Rohatgi, yasadışı yollarla servet edinmiş 628 kişilik listeyi Anayasa Mahkemesi'ne sundu. Mahkeme, yurtdışındaki bankalarda toplam 500 milyar dolar serveti bulunduğu tahmin edilen sanıkların listesinin, Özel Soruşturma Ekibi'ne (SIT) iletilmesi ve bir ay sonra kendilerinin bilgilendirilmesi talimatını verdi.

Öte yandan Hindistan'da Yargıtay, mühürlü bir zarf ile iletilen listenin içeriğini, ancak SIT başkanı ve başkan yardımcısının açabileceğini belirtiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.