Hindistan’da Maymuna Düğün Yapıldı

Hindistan’da Maymuna Düğün Yapıldı

Hindistan’ın Bihar eyaletinin Bettiah ilçesinde dün, Hintli bir adam maymununa düğün töreni düzenledi. Hindu dinine göre düzenlenen düğüne 200 köylü katılırken, gelin maymuna turuncu gömlek, damat maymuna ise sarı tişört giydirildi....

Hindistan’ın Bihar eyaletinin Bettiah ilçesinde dün, Hintli bir adam maymununa düğün töreni düzenledi. Hindu dinine göre düzenlenen düğüne 200 köylü katılırken, gelin maymuna turuncu gömlek, damat maymuna ise sarı tişört giydirildi. Düğünü organize eden iki maymun sahibi Udesh Mahto, erkek maymunu kendi evladı gibi gördüğünü söyledi.

Hindu mitolojisinde maymunlara saygı gösterildiği biliniyor. Maymunların sahibi Mahto maymunlarından erkek olanına Ramu, dişine ise Ramdulari ismini verdi. Düğün kartlarını hazırlayıp dansçıları ve müzisyenleri davet eden Mahto, düğüne gelen konuklara ikramda bulundu. Düğünde yüzlerce köylünün, maymunlara müzik ve danslarıyla eşlik ettiği bildirildi.

Üç çocuk babası Mahto, 13 yaşındaki maymun Ramu için şöyle konuştu: "O benim en büyük oğlum gibi. O yüzden onu öncelikle evlendirmek istedim." dedi. Ramu‘yu 7 yıl önce Nepal'den getirdiğini dile getiren Mahto, "Başlangıçta bunlar kendi aralarında anlaşamıyorlardı. Sonra birbirini sevmeye başladılar. Ben de bunları evlendirmeye karar verdim.’’ dedi.

Öte yandan, Hindu rahibi Sunil Shastri maymunların evlendirilmek istendiğini duyduğunda yaşadığı şoku şöyle anlattı: "Maymunu evlendirmek isteğini söylediğinde inanmadım, daha sonra ise Mahto’nun ciddi olduğunu öğrendim. Biz de hayırlı olan günü, düğün için seçtik.’’

Çevredeki köylerden bu olayı görmeye gelenler fotoğraf çekip sosyal medyada paylaştı. Düğünde zincirlerle tutulan iki maymun evlendikten sonra ise kendi sahipleri tarafından serbest bırakıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.