Hindistan Başbakanı Modi’den Pakistan’a Uyarı

Hindistan Başbakanı Modi’den Pakistan’a Uyarı

Pakistan- Hindistan sınırında devam eden çatışmalar sebebi ile İslamabad ve Yeni Delhi arasında esen soğuk rüzgarlar şiddetini arttırıyor. Sınırdaki gerginlik sebebiyle iki ülke devlet yetkilileri, komşularına tehditler savurmaktan ve gözdağı...

Pakistan- Hindistan sınırında devam eden çatışmalar sebebi ile İslamabad ve Yeni Delhi arasında esen soğuk rüzgarlar şiddetini arttırıyor. Sınırdaki gerginlik sebebiyle iki ülke devlet yetkilileri, komşularına tehditler savurmaktan ve gözdağı vermekten geri durmuyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistan ile sınırda devam eden çatışmalar sebebi ile komşu ülkeye zaman değişti uyarısı yaparken, eski alışkanlıkları hoş görülmeyeceğini ifade etti.

Bir seçim mitinginde konuşan Modi, "Eğer sınırda bir şeyler ters gidiyorsa buna cevap verecek askerin tetiğe giden parmağıdır. Politikacılar değil.’’ ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında devam eden sınır çatışmalarında, Hindistan tarafından 5 kişi ölürken, Pakistan tarafından ise 13 kişi hayatını kaybetti. 18 sivilin öldüğü çatışmalar sebebi ile sınır bölgesinde yaşayan yaklaşık 30 bin insan, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.