Himyaç-der Muş Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Himyaç-der Muş Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Muş’ta yeni faaliyetlerine başlayan Himaye’ye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Muş Şube Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Muş-Bingöl karayolu üzerinde ki Kızılay...

Muş’ta yeni faaliyetlerine başlayan Himaye’ye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Muş Şube Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Muş-Bingöl karayolu üzerinde ki Kızılay Muş Başkanlığı binasının konferans salonunda yapılan kongreye HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve Muş Şubesi üyeleri katıldı.

Derneğin Muş’ta birçok önemli sosyal yaralara çare olacağı düşüncesinde olduğunu belirterek kongrenin açılış konuşmasını yapan HİMYAÇ-DER Muş Şube Başkanlığı Kurucu Başkanı Cengiz Koç, Muş’un da bu kuruluşa büyük bir ihtiyacının olduğunu söyledi.

Dernek çalışmalarında gönüllülük olgusunun esas olması gerektiğini ifade eden Koç, şunları söyledi: “Malatya merkezli ve 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan derneğimizi Muş'ta yeni kurduk. Derneğimizin, ilimizde birçok önemli sosyal yaraya çare olacağını düşünüyoruz. Bu derneğin, himayeye muhtaç yaşlılarımız, kadınlarımız, çocuklarımız ve özellikle de benim çok önemsediğim madde bağımlısı gençlerin, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin yanında istihdam ve topluma kazandırılması, bizim en önemli çıkış noktamız olacaktır. Böyle bir derneğe, Muş'un da çok fazla ihtiyacı olacağını düşünüyorum. Çünkü devletimiz her türlü tedbirleri alıyor, sonuçta kurumsal şemsiye altına tedbirler geliştiriliyor. Ama gönüllülük olgusuna dayalı hizmetleri yaygınlaştırırsanız başarılı olursunuz. Kurumsal yapının yanında da gönüllü faaliyetlerin yoğunluğu, çoğunluğu katkı sağlayacaktır.”

“GÖNÜLLÜLÜK OLGUSU ÇOK ÖNEMLİDİR”

Sivil inisiyatifle yeni yeni tanışan, yeni yeni gelişen illerde, gönüllülük olgusunun çok önemli olduğunun altını çizen Koç, “Bu vesileyle de çevremizde, kendi ailemizde birilerinin acı çekmesi ve ona çare olmamız yetmiyor. Çevresel dokuya da duyarlı olmamız gerekiyor. İnanıyorum ki, bu dernek Muş'ta da çok önemli hizmetlere önayak olacaktır. Bizler yönetici olarak belki iyi niyetle bir şeyler yapabiliriz ama toplumu işin paydaşı yaparsak, birlikte çalışırsak başarılı oluruz. Bizler gönüllü insanlarız. Karşılıksız, menfaatsiz, Allah rızası için çalışan insanlarız. Bu oluşuma katkı sağlayan herkes de bu duygularla burada görev aldı. Bizler iyi şeyleri destekleyeceğiz, teşvik edeceğiz.” dedi.

“KADINA ŞİDDETTİN TEMELİNE İNMEYE ÇALIŞTIK”

HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan ise, kadına şiddetin temeline inmeye çalıştıklarının altını çizerek Türkiye'de kadına şiddettin hat safhada olduğunu kaydetti. Kadına yönelik şiddet ile ilgili araştırmalar yaptıklarını vurgulayan Budan, “Biliyorsunuz ülkemizde, kadına şiddet hat safhada bir noktaya geldi. Kadına şiddettin temeline inmeye çalıştık. HİMYAÇ-DER Genel Merkezi olarak, sorunun neresinden yakalayalım, neresinde bir çözüm noktası buluruz diye düşündük. Araştırdık ve bir bayan genel başkan olarak sorunun kadınlarda olduğunu tespit ettik. Çünkü yeryüzündeki bütün insanlarımızı, bireylerimizi, kadınımızı, erkeğimizi, dünyaya getiren, yetiştiren, büyüten kadınlardır. Demek ki, vermeden almak Allah'a mahsustur diyoruz. Biz kadınlar ne veriyorsak, karşılığında da onu alıyoruz. Buraya kadar kadınların eksiği diyoruz. Kadının bu eksiğinin nedeni, dikkat ederseniz gelişmiş bütün ülkelerde öncelikle yatırımı kadına yaparlar. Kadının eğitim seviyesine, sosyoekonomik düzeyini yüksek tutmak için bütün gayret ve çabaları harcarlar. Ülkemize baktığımız zaman, kadın sadece evinde çocuğuna bakacak, oturacak, hiçbir üretkenliği olmayacak, bir nesne gibi görünmeye başladı. Bu anlamda biz siyasi partilerimizin tümüne bu konuyla ilgili görüşlerimizi bildiriyoruz, yazıyoruz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bunun gündeme gelmesi için gayret sarf ediyoruz. Bunun tek çözümü kadınlarımızın kalkındırılmasıdır. Kadının düzeyi, refahı, psikolojisi, sosyal durumu düzelirse bu ülkede her gün sıradanlaşan, artık hiçbir farkındalığın farkına varılmadığı, sıradan bir olay gibi görünen bu kadın ölümleri, kadına uygulanan şiddetler, çocuklarımıza uygulanan şiddetler, ortadan kalkacak veya en aza inecek diye düşünüyorum. Burada da her bireye iş düşüyor. Her birimiz, yuvalarda, huzur evinde yaşamaya potansiyel adaylarız. O nedenle hepimizin, duyarlı olması gerekir. Hepimizin bu bilinçle çalışması gerekiyor. Dernek sayımız olabilir, biz az üye çok iş diyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Kongrede derneğin kurucu başkanı Cengiz Koç, geçerli oyların tamamının alarak başkanlığa seçildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.