“Hileli iflas ile haklarımız gasp edildi”

“Hileli iflas ile haklarımız gasp edildi”

Beğendik Grubu’na devredilen Real Marketler Zinciri’nin Konya Şubesi’nde çalışan işçiler, hiçbir hakları ödenmeden çıkışlarının verildiğini ve hileli iflas ile haklarının gasp edildiğini belirterek protesto yürüyüşü yaptı

Beğendik Grubu’na devredilen Real Marketler Zinciri’nin Konya Şubesi’nde çalışan işçiler, hiçbir hakları ödenmeden çıkışlarının verildiğini ve hileli iflas ile haklarının gasp edildiğini belirterek protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı. Mevlana Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, “Hileli iflası yutmuyoruz! Real- Metro-Beğendik'ten haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz!" diyerek ellerindeki dövizlerle yürüyüş yaptı. Zafer Camlı Köşk önünde grup adına açıklama yapan Hasan Duymaz isimli Real işçisi şu ifadelere yer verdi: “Bizler, yıllarca Real Marketler Zinciri A.Ş.'de çalışan işçileriz. Hileli iflas yolu ile Türkiye genelinde bin 700 işçinin hakları gasp edilerek hiçbir hakkı ödenmeden çıkışı verilmiştir.

Real Hipermarketler Zinciri 2014 Haziran ayında, çalışanlarının tüm kıdem haklarıyla birlikte, Beğendik Marketler grubunun da sahibi olan Hacı Duran Beğendik'e devredildi. Beğendik, devrin birinci yılı sonunda Real'in 20 milyon TL kar ettiğini açıklasa da,özel denetim firması KPMG, finansal verilere göre şirketin varlığını sürdüremeyeceği ve iflas edeceği raporunu vermişti. Bu hileli iflas ile, 714 bin TL borcu olan Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. iflas ettirilmiş, 140 milyon TL üzerinde borcu olan Beğendik Grubu, Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. üzerinden ürün alımı ve para transferler' yapılarak kurtarılmaya çalışılmış, şirket çalışanları kıdem, ihbar, ücreti' izin ve fazla mesai gibi hakları ödenmeden kapı önüne konmuştur. Bizlerin tüm haklarından, hem Beğendik Grubu, hem de Metro AG sorumludur. Haklarımızı alana kadar yasal-meşru eylemlerimiz sürecektir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_4297.jpg

img_4304.jpg

img_4319.jpg

img_4301.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum