Hidrojen enerjisi projesine engel!

Hidrojen enerjisi projesine engel!

Hidrojen enerjisi üretimini Türkiye’de ilk defa gerçekleştiren Tekniker Turgay Kamışlı, 30 civarında akademisyen, mühendis ve teknik ekiple tamamlanan yerli ve milli projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda kaybolduğunu iddia etti.

30 civarında akademisyen, mühendis ve teknik ekiple tamamlanan yerli ve milli projenin,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığında kaybolduğunu, askeri makamlara gitmesi gereken 80 sayfalık dosyanın  2 sayfasının gönderildiğini iddia eden Tekniker Turgay Kamışlı, T.P.E. belgeli,  TUBİTAK onaylı, savunma sanayini yakından ilgilendiren projenin, terör örgütlerinin ve dış ülkelerin eline geçeceği endişesi ile Cumhuriyet Başsavcılığına ve İçişleri Bakanlığına suç duyurusunda bulundu.

PROJE BİRİLERİ TARAFINDAN ENGELLENİYOR

Daha önce Merhaba Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Turgay Kamışlı, Türkiye’nin ilk hidrojen projesinin birileri tarafından engellendiğini söyledi. Dünyanın en tehlikeli atığı kabul edilen alüminyum cüruf atıklarını, sıfır maliyetle hidrojen enerjisine çeviren ve tekrar bu atıkları ekonomiye kazandıran dünyada alternatifi olmayan bir metotla yenilenebilir Hidrojen Enerjisi üretimini Türkiye’de ilk defa gerçekleştiren Turgay Kamışlı, çeşitli ülkelerden üretim için teklif geldiği halde gitmediğini, ülkemizdeki bazı bürokratların da projeyi engellediğini söyledi

Küçük bir ülke olan İzlanda’nın bile Hidrojen enerjisi üretiminde söz sahibi olduğunu, şu an Türkiye’de üretilmeyip fahiş fiyatla dışardan ithal edildiğini belirten Turgay Kamışlı, ülkemizde resmi ve sanayi kuruluşlarına bir kg hidrojen enerjisinin bin TL dan satıldığını, kendilerinin üretecekleri bir kg hidrojen enerjisinin 4 TL’ ye mal olduğunu ve bir litre hidrojenin,asgari 5 litre petrol yakıtı türevine de eşdeğer olduğunu açıkladı.

80 SAYFALIK DOSYA KAYBOLDU

Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yıllardan bu yana sunduğu dosyaların ilgili Bakanlara intikal ettirilmeyip sümen altı edildiğini ileri süren Turgay Kamışlı, klişeleşmiş yazılarla cevap verildiği için dosyalarını geri çektiğini ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ise 80 sayfalık dosyanın kaybolduğunun altını çizen Kamışlı, heyet halinde ilgili Bakanlıklarla da Bakan Yardımcıları düzeyinde toplantılar yapıldığı halde ilerleyen süreçte, ilgili birimler tarafından engellendiğini ifade etti.

PROJEYİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye’nin menfaatine olan bu proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan iken yayınladığı 2004/12 sayılı genelgesinde geçen 3071 ve 4982 sayılı kanun maddelerinin ihlali olduğunu belirten Kamışlı, Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. Elinde belgeleri olduğunu ifade eden Kamışlı, ‘’Ülkemizin geleceği ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu projemin engellenmesi Sayın Cumhurbaşkanımıza da hakaret sayılır’’dedi.

 ‘’Bugün ülkemizde AR-GE adı altında bir sürü proje avcıları türedi’’ diyen Kamışlı, ‘’Genç mühendislerin ellerinden projeleri alınarak, ya devletten para çekiliyor, ya da yurt dışına servis ediliyor’’ şeklinde konuştu. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, ‘’Türkiye’yi ilgilendiren bir çok proje hantal bürokrasiden etkilenmiştir. Umuyoruz bu olumsuzluklar kısa sürede neticelenecektir’’ dediğini hatırlatan Kamışlı,şunları kaydetti: “Yıllarımı verdiğim bu çalışma, çağın ve geleceğin dev projesidir. T.P.A belgelidir. ODTÜ, Erciyes, Gaziantep, Selçuk, Mersin Üniversiteleri ile Türkiye Hidrojen Araştırma Merkezi ve diğer araştırma merkezlerinde de yapılan çalışmalarda belgelendi. Dünya Hidrojen Enerji Konseyincede Testimonial belgelidir. Ayrıca, Gaziantep Üniversitesinde proje ile ilgili Yüksek Lisans yapılmış ve makalelerde yayınlanmıştır. TUBİTAK projeyi kabul etti. Ancak ilgili bölüm kaçak güreşmektedir. Kısacası engellemektedir.’’

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

16-2-009.jpg

 

turgay-kamisli-roportaj-(5).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum