Dolandırıcıların yeni hedefi Konyalı sanayi ustaları!

Dolandırıcıların yeni hedefi Konyalı sanayi ustaları!

Türkiye’de ardı arkası kesilmeyen dolandırıcılık faaliyetlerinin yeni kurbanı sanayi ustaları oldu. Konya’da ve Türkiye’nin diğer şehir şehirlerinde sanayi ustaları dolandırıcıların hedefi haline gelmeye başladı

Dolandırıcılar vatandaşı tuzağına düşürmek için her gün yeni bir yöntem buluyor. Telefon dolandırıcılarından sosyal medya tuzaklarına kadar birçok dolandırıcılık faaliyetinin yaşandığı ülkemizde yeni kurban sanayi esnafı oldu. Sanayi ustaları son aylarda bilinmeyen numaralardan tehdit ve hakaret içerikli mesajlar almaya başladı.

sanayi-ustalari.jpg

KENDİLERİNİ MÜŞTERİ GİBİ TANITIYORLAR

Dolandırıcılar, kendilerini müşteri olarak tanıtıp, araç tamir işlerinde sorun yaşadıklarını iddia ederek ustalardan para talep ediyor. Bazı dolandırıcılar ise sanayi ustalarını arayıp, “yedek parça satın aldınız. Hala parasını ödemediniz” diye esnafı kandırmaya çalışıyor. “Kimseye borcum” yok diyen sanayi ustaları daha sonra ise dolandırıcılar tarafından tehdit edilmeye başlıyor. Dolandırıcılar, sanayi esnafı kardeşleriyle hatta çocuklarıyla bile tehdit ediyor. Konya’da bazı sanayi ustalarının dolandırıcılara para kaptırdığı öğrenildi.

sanayi.jpeg

GÜVENLİK GÜÇLERİNE BAŞVURUN ÇAĞRISI

Yetkililer, ustaları bu tür durumlarla karşılaştıklarında güvenlik güçlerine başvurmaya çağırdı. Ayrıca, dolandırıcıların tehditlerine itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Esnafın bu konuda dikkatli olmasını isteyen yetkililer, “Son aylarda sanayi ustalarımız bilinmeyen bir numara tarafından aranıp sanki müşteriymiş, araba yaptırmış ama arabası olmamış diye ustalardan para isteyip tehdit ve küfürler içeren söylemlerde bulunup daha sonra da mesajlar atıyorlar. Emniyete şikayete giden ustalarımıza çok sayıda şikayet olduğu ve bu kişilerin tamamen dolandırıcı olduğu söylendi. Bu tür bir durumla karşılaşan ustalarımızın itibar etmemesi önemle rica olunur” çağrısında bulundu.

sanii.webp

USTALARIN DOLANDIRICILARLA BAŞI DERTTİ

Konya’da uzun yıllardır hizmet veren Sanayi Ustası Ertuğrul Gazi İyioldu da geçtiğimiz aylarda dolandırıcıların hedefindeydi. İyioldu’nun dikkati sayesinde dolandırıcılar hedefine ulaşamadı. Dolandırıcıların kendisinden 7 bin 500 TL para talep ettiğini aktaran İyioldu, yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: “Ben seni tanımıyorum kardeşim. Sen bir kapat araştırayım dedim. Sonra iki defa daha aradı. Hakaret, tehdit ve küfür etmeye başladı. Her meslek grubuna göre senaryo üretiyorlar. Sanayi ustalarımız dolandırıcılar konusunda çok dikkatli olmalı. Yapmadığınız bir şeyden dolayı, sipariş vermediğiniz bir şeyden dolayı tereddüt etmeyin. Gerekirse telefonu suratına kapatın ve engelleyin.” Konya’da faaliyet gösteren bir başka usta ise dolandırıcılara 6 bin 500 TL kaptırdı. Dolandırıcıların ustayı çocuklarıyla tehdit ettiği öğrenildi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum