Hiddink: Kendi tarzımız olacak

Hiddink: Kendi tarzımız olacak

A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, Türkiye’nin kendi tarzında bir oyunu olacağını söyledi.

Hiddink, Four Seansons Otel’de düzenlenen basın toplantısında, Avustralya ve Hollanda’da çalıştığı dönemlerdeki gibi Türkiye’nin de kendi tarzında bir oyun planı olacağını ifade ederek, “Türk oyuncular teknik anlamda son derece yetenekli. Oynamayı seviyorlar. Oyuncuların çoğu teknik anlamda donanımlı. Herkes ileri gitmek isteyecektir. Maceracı bir durum var bu durumda. Ben de ileri gitmek isteyeceğim. Bu da insanları cezbeden bir durum yaratacak. İnsanlar maceracı durumu seviyorlar” dedi.

Türkiye’nin 2016 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği için aday olmasına değinen Hollandalı çalıştırıcı, şunları söyledi. “Benim buraya gelişim için temel sebep bu değil, ancak son derece önemli neden. Geldiğim yerlerden edindiğim tecrübelerle, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için elimden geleni yapacağım.”
Şampiyonada Türkiye’ye kaç oy kazandıracağı sorusu üzerine Hollandalı teknik adam, “Türkiye için bu büyük bir fırsat. Bu güzel olaya ev sahipliği yapmak gerçekten mükemmel bir durum oluşturacak. Türkiye’de futbol adına her şeyin gelişimine önemli katkıda bulunacak. Avrupa’daki ilişkilerim konusunda temaslarımız olabilir. Avrupa dışındaki insanların da ikna edilmesi gerekebilir. Ben de bu tecrübelerimi kullanacağım. Özellikle proje konusundaki planları gördükten sonra daha hevesliyim” dedi.
Türkiye için neyin başarı olacağı ve bu yöndeki hedefler konusundaki soruları yanıtlayan tecrübeli teknik adam, “Türkiye için yarı final hedefi tabii ki nihai hedef değil. Gerçekçi davranmamız lazım. Türkiye, dünya sıralamasında Avrupa’da ilk 4’te yer alıyor. Her zaman hedefleriniz olmalı, ancak hedefler şartlara da bağlı. Atmamız gereken adımları atacağım. Bakalım hedef maçlarımız bizi ne tür noktalara götürecek. Şu an ‘Ben yarı finallere gitmekle mutlu olmam’ demek için çok erken. Arada çok şey olacak. Uzun bir zaman var” diye konuştu.
ÇOK İSTENMEMİ BAŞARILARIMA BAĞLIYORUM
Guus Hiddink, çok istenmesinin nedenini ise başarılarına bağladı. Bu yöndeki bir soruyu Hiddink şöyle yanıtladı: “Ben bunu başarılarıma bağlıyorum. Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Gelecekte de burada elimden geleni yapacağım. Tecrübemi takımımla paylaşacağım. Onlara en iyisini vermeye çalışacağım. Onlar da ellerinden geleni yaparsa, zaten biz en iyisine ulaşacağız.”
Hollandalı çalıştırıcı, milli takımın başında nasıl bir tarzda çalışacağı ve Rusya’daki gibi mi mesai harcayacağı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: “İşimin en büyük ve sevdiğim kısmı, Türkiye’deki maçları takip etmek olacak. Zaten oynayan oyuncuları seçiyorum. Pek çok maçı ve oyuncuyu görmek için sabırsızlanıyorum. Birçok oyuncuyu takip ediyorum, ama bunu derinleştirmem gerek. Milli takım olarak pek yerinizde duramazsınız. Seyahat etmek durumundasınız. Ben de seyahat eden bir yöneticiyim. Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da seyahat edeceğim. Avrupa’ya da gideceğim. Ayrıca, maçları izleyeceğim gibi şehirleri ziyaret edip antrenörlerle de görüşeceğim. Yalnızca maçları değil, oyuncuların antrenörleriyle birlikte çalıştıkları zamanlarda da ziyaretlerim olacak.”
ÖZGENER: “LİG 18 TAKIMLA DEVAM EDECEK
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, bir soru üzerine, ligin 20 takımla oynanmasının gündem oluşturmaya başladığını belirterek, “Bu konunun sürekli liglerin sonuna yaklaştığı günlerde gündemde olmasını doğru bulmuyorum. Ligi 20 takıma çıkarma gibi bir niyetimiz yok. 18 takımla devam edecek” dedi. Özgener, 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığı çalışmalarıyla ilgili soru üzerine de şunları söyledi: “Biz geçmişten farklı olarak şu ana kadar 5 ülke federasyonuna ziyarette bulunduk. Bu hafta içinde İsrail ve Slovakya federasyonlarını da ziyarete gideceğiz. Daha sonra kalan üyeleri ziyaret edeceğiz. Başbakanımızın vermiş olduğu garanti mektubunun bizler için artısı var. Son derece başarılı olduğumuza inandığımız proje var. Tabii ki lobi faaliyetlerinin önemi var. 28 Mayıs’a kadar gezme, insanları ikna etme konusunda devam edeceğiz. İnşallah istediğimiz hedefe ulaşacağız.” Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türk futbolunda yeniden yapılanma için  model oluşturduklarını ve bu model için, başarılı olduğuna inandıkları Ersun Yanal’a görev verdiklerini belirterek, en kısa zamanda Yanal ile de basın toplantısı yapacaklarını açıkladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.