Hibe Desteklerinde Bursa 3. Sırada

Hibe Desteklerinde Bursa 3. Sırada

Bursa’nın hibe desteği kullanımında iller arasında Marmara bölgesinde ikinci, Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldığı belirtildi. Bursa Organize Sanayi Bölgesi, BOSB, TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde...

Bursa’nın hibe desteği kullanımında iller arasında Marmara bölgesinde ikinci, Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldığı belirtildi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi, BOSB, TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde seminer düzenledi. BTSO Seminer Salonu’nda ‘TEYDEB Destek Programları Tanıtımı ve Proje Yazılımlarında Dikkat Edilecek Hususlar’ başlığıyla gerçekleştirilen seminere, TÜBİTAK’tan Çiğdem Saral ve Esra Aydoğdu, Teknoloji Transfer Ofisi’nden Ahmet Yavuz’un konuşmacı olarak katıldı.

Çiğdem Saral, ‘Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Bursa’nın 1995-2012 yılları arasında ilk yirmi il içinde 3’üncü sırada yer aldığını belirten Çiğdem Saral, "1995 ve 2013 yılları arasında Bursa için bakacak olursak 1485 proje başvurusu yapılmış. Bunun 950 projesi desteklenmiş. 387 firma proje desteğinden faydalanmış ve toplam 512 milyonluk bir hibe destek gerçekleşmiş durumdadır. Bursa bu rakamla Marmara bölgesinde ikinci, Türkiye genelinde üçüncü sırada yer alıyor." dedi.

Esra Aydoğdu ise destek programlarına ilişkin detayları paylaştığı sunumunda katılımcıların güncel bilgi takibi yapabilmeleri için TÜBİTAK’ın internet sayfasını incelemeleri halinde konuyla ilgili her türlü bilgiye erişebileceklerini belirtti.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi çözüm ortağı Ahmet Yavuz, seminerde katılımcıların programlara ilişkin sorularını cevaplandırdı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.