Heyelanda Yıkılan Atlama Kulesi Pistleri 30 Milyon Liraya İhaleye Çıkacak

Heyelanda Yıkılan Atlama Kulesi Pistleri 30 Milyon Liraya İhaleye Çıkacak

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 3 ay önce yıkılan kayakla atlama kule pistlerin yenilenmesi için 30 milyon liraya yeniden ihaleye çıkılacağını açıkladı. Vali Altıparmak, atlama kulesi pistlerinin heyelanla zarar görmesinin, kamuoyunda ses...

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 3 ay önce yıkılan kayakla atlama kule pistlerin yenilenmesi için 30 milyon liraya yeniden ihaleye çıkılacağını açıkladı. Vali Altıparmak, atlama kulesi pistlerinin heyelanla zarar görmesinin, kamuoyunda ses getirdiğini, kötü de olsa Erzurum'un bir reklamının, tanıtımının olduğunu savundu.

Vali Altıparmak, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 2011'de 94 milyon liraya yaptırılan ancak 3 ay önce heyelan sonucu hasar gören atlama kuleleri pistlerinin Spor Genel Müdürlüğü tarafından yeniden ihaleye çıkarılacağını ifade etti. Vali Altıparmak, atlama kulelerine ait pistlerin ihalesinin önceki aylarda yapıldığını ancak, bürokratik nedenlerle sonuçlandırılamadığını söyledi. 30 milyon liraya yeniden pistlerin ihaleye çıkarılacağını ve bunun da yakın bir zamanda gerçekleştirileceğine inandığına vurgu yapan Vali Altıparmak,"Atlama kulesi niye özelleştirilsin ki ? Kim alır? Atlama kulesinin Erzurum için bir prestij, bir simge anlamı var. Yoksa Erzurum turizmine, kayağına çok fazla bir zararı olacak, değildi. Simgesel anlamı var. Niye ? Havalimanından gece iniyorsanız, ışıklandırılmış olarak, gündüz iniyorsanız farklı bir şekilde, görüyorsunuz. Yıkılması, kamuoyunda ciddi ses getirdi. Reklamın kötüsü olmaz, anlamında bir tanıtımı oldu. Psikolojik anlamı daha yüksek oranın. Yoksa geçen seneden bu yana, milli takımın dışında çalışan olmadı. İlk kez bu sene Finlandiya'dan bazı takımlar ile milli takımla, anlaşma yapmıştık. 3-5 kuruş hem de Erzurum'a katkı sağlayacak şekilde bir çalışmamız olmuştu. Atlama kulelerin pistleri bir an önce yapılsın diye, önem veriyoruz. Ama inşallah yetişir, bu kışa çok fazla bir şeyi yok. En fazla zamanı fore kazıklar, güçlendirmesi alacak. Pahalı olan o sistem zaten. Pistin yapılmasının çok büyük bir zorluğu yok. Kuleler zaten sağlam ve herhangi bir şey yok. Biz geçen yıl şunu gördük, Erzurum'da kışın da inşaat yapılabiliyor. Kaliteli beton kullanılması halinde pistleri 21 Aralık'a yetiştirebiliriz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.