Hesaplı yolculuk

Hesaplı yolculuk

22 ülkede, 30 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, Konya’daki üyeleri ile buluştu. Üyeler hem BlaBlaCar ekibiyle hem de topluluğun diğer üyeleriyle tanışma fırsatı buldu

Aynı yöne giden sürücülerle yolcuları buluşturarak yolculuğa yeni, hesaplı ve eğlenceli bir çözüm getiren yolculuk paylaşım uygulaması BlaBlaCar’ın Gül Bahçesi Konya Mutfağı’nda düzenlediği etkinliğe Konyalı üyeler yoğun ilgi gösterdi.  BlaBlaCar Konya buluşmasında yolculuk hikayelerini paylaşan üyeler, hem BlaBlaCar Türkiye ekibini hem de potansiyel yol arkadaşlarını yakından tanıma fırsatı buldular. BlaBlaCar Türkiye ekibinin, farklı illerdeki üyeleriyle tanışıp yolculuk paylaşımı deneyimlerini ve önerilerini dinlemeyi amaçladıkları üye buluşmaları İstanbul, Adana, Samsun, Trabzon, Antalya, İzmir, Eskişehir, Ankara, Konya’nın ardından Bursa ile sona erecek.

MASRAFI DÜŞÜRÜYOR

BlaBlaCar ekibi, sistemin işleyişi hakkında da bilgi verdi. Kişiler, BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirerek ya da www.blablacar.com.tr adresine girip Facebook hesabıyla giriş yaparak profilini oluşturuyor.  Yolcular, gidecekleri yeri ve yolculuk yapacağı tarihi seçiyor ve karşılarına aynı yöne yolculuk etmek isteyen sürücüler çıkıyor. Seçtikleri sürücünün arabasına koltuk rezervasyonlarını yapabiliyorlar. Kendi aracıyla yolculuğa çıkan sürücü üyeler ise, profillerine aracının modelini ekliyor, yolculuğunun detaylarını ve aracındaki boş koltuk sayısını belirterek gitmek istedikleri yere yolculuk ilanlarını veriyorlar. Sistem, yolculuk için koltuk başına bir masraf katkı payı öneriyor. Masraf katkı payı, kar gözetmeksizin yol masraflarının diğer yolcularla paylaşılmasına imkân verecek şekilde belirleniyor.

GÜVENİLİR SİSTEM

BlaBlaCar’da yol arkadaşı seçimi yapmadan önce hem sürücülerin hem de yolcuların bakabileceği detaylı üye profilleri bulunuyor. Üyeler, BlaBlaCar’ın güvenilir topluluğunda, diğer üyelerin fotoğraflarını ve kısa biyografilerini görebiliyor, potansiyel yolculuk arkadaşları hakkında daha önceki yolculuklarından aldıkları yorum ve puanlamaları inceleyebiliyorlar. Ayrıca üyeler sistemde kimlik bilgilerini de doğrulayabiliyor, böylece hem platformda gerçek isimleriyle yer alıyor hem de daha güvenilir bir profile sahip oluyorlar. Bunlara ek olarak, e-posta adresi ve telefon numarası doğrulaması da yapılıyor. Yolculuk sonrasında ise yolcular ve sürücüler birbirlerine puan verip, yorum yaparak hem güvenilir bir topluluğun oluşturulmasına katkıda bulunuyor hem de sonraki yolculuklarında diğer üyeler tarafından tercih edilme şanslarını artırıyorlar. Yolcular, yolculuğun nasıl geçtiğine ek olarak, anonim olarak yolculuk yaptıkları sürücülerin araç kullanma becerisini de değerlendirebiliyor. Güvenilir yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar ile yolculuk yapmanın maliyetleri ise yaklaşık olarak şöyle: Konya-Ankara 18 TL, Konya- Antalya 21 TL, Konya- Adana 28 TL, Konya-İzmir 39 TL, Konya-İstanbul 50 TL.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.