'Herkes O'nu Okuyor' Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

'Herkes O'nu Okuyor' Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlamak ve yaşamak amacıyla düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında Niğde'de dereceye giren yarışmacılara ödülleri törenle takdim edildi.

Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlamak ve yaşamak amacıyla düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında Niğde'de dereceye giren yarışmacılara ödülleri törenle takdim edildi.

Niğde Ümit Eğitim Derneği (Num-Der) ve Peygamber Yolu Derneği işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın ödül töreni binlerce kişinin katılımıyla Saray Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Programa yoğun talep olduğundan birçok davetli salona giremeden geri döndü. Program Kur'an-ı Kerim güzel okuma dünya 2.'si, Türkiye 1.si Mehmet Bilir'in Kur'an tilavetiyle başladı. Sunucu Mesut Baran ve sanatçı Süleyman Erkişi de performanslarıyla renk kattı. Süleyman Erkişi, okuduğu ilahilerle davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Niğde Ümit Eğitim Derneği Başkanı Salih Memiş konuşmasında programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür edip, "Niğde ilimizde bu yarışmaya 5 bin 700 kişi katıldı. Yarışma bir araç olmuştur. Bu yarışmada asıl amaç Peygamber Efendimizi gönüllere girmesini sağlamak, O'nu okumak, anlamak ve anlatmaktır. İçimize düşen bir ateş bizi böyle bir organizasyona yöneltti. Bu Peygamber sevgisiyle yanan ateşi gönlümüze düşüren Muhterem büyüğümüz M.Fethullah Gülen Hocaefendi'yi saygıyla anıyorum." dedi.

"Herkes O'nu Okuyor" ödül töreninde ilköğretim, lise ve yetişkinlerde dereceye giren ilk 10 kişiye ödül takdim edildi. İlköğretim kategorisinde Rahime Kara'nın 'Efendiler Efendisi' kitabı, Lise kategorisinde Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz' kitabı, Yetişkinler kategorisinde M.Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' kitabı okundu. Toplam dereceye gören 189 kişiye çeşitli ödüller verildi. İlköğretim kategorisinden İnayet Çavdar birinci olurken, Seval Şahin ikinci ve Burak Çelik üçüncü oldu. Lise kategorisinde Ümmügülsüm Koçak birinci ,Tuğçe Taşdemir ikinci , Yahya Asım Herdem üçüncü oldu. Yetişkinler kategorisinde Sonsuz Nur Kitabını 14 defa okuyan Ahmet Sevindik birinci, Emine Çelebi ikinci, Gökhan Yıldız üçüncü oldu.

Ödül töreninin ardından Süleyman Erkişi ezgi ve ilahi konseri verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.