‘herkes O'nu Okuyor’ Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

‘herkes O'nu Okuyor’ Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını daha iyi anlamak ve yaşamak amacıyla düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasında Bartın’da dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını daha iyi anlamak ve yaşamak amacıyla düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasında Bartın’da dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Peygamber Yolu Derneği ve Bartın Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 3 kategoride yapılan yarışmaya Bartın il genelinde 6 bin kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi. Ulus Hasandede Camii İmam Hatibi Nurettin Altek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, Ramazan Ümit Şimşek’in sunumu, Sanatçı Süleyman Erkişi’nin ilahi ve ezgileriyle gerçekleştirilen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması ödül törenine; Bartın Ticaret Odası Meclis Başkanı Halil Çelen, Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Göçük, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın Eğitimciler Derneği Başkan Yardımcısı Sinan Caner, Gülpembe Koleji Müdürü Nurullah Çetin, FEM Dershanesi Müdürü İsa Şahin, Bank Asya Müdürü Mustafa Elmas ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bartın Eğitimciler Derneği Proje Koordinatörü Levent Ertuna, yarışma ve ödül töreni programına gösterilen yoğun ilgiden dolayı Bartınlılara teşekkür etti. Levent Ertuna, salondaki tablonun Peygamber Efendimiz'in (sas) sevgisinin gönüllerde çok taze ve canlı olduğunu gösterdiğini belirtti. Ertuna, "O bizim canımız cananımız olunca can canandan, canan da candan hiçbir zaman ayrı değil. Bunu bu tablo bize çok net gösteriyor. Allah Resulü (sas) bizi bir araya getirdi. O'nun (sas) sevgisi bizim birlik ve beraberliğimiz adına çok önemli bir vesiledir. Aradan 15 asır geçmesine rağmen kendi sevgisi etrafında tek yürek haline getiriyor. O'na (sas) olan sevginin burada çok canlı attığını görebiliyoruz. Rabbim, O'nun (sas) sevgisini daima içimizde terütaze tutsun. Efendimizi (sas) tanıma ve tanıtma adına düzenlenen yarışmaya katkıda bulunan herkese şükranlarımızı sunuyorum." şeklinde konuştu.

3 kategoride yapılan yarışmada ortaokullarda; Betül Sena Bayar birinci olurken, Kübra Bilir ikinci ve Onurcan Yıldız ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise Murat Gümüşdaş birinci, Eşref Taşçı ikinci, Olcay Öztürkakar üçüncü oldu. Yetişkinler grubunda da İlknur Gülsoy birinci, Yadigar Erdoğan ikinci ve Sefa Karaca üçüncü oldu. Lise ve yetişkinler kategorisinde birinci olan yarışmacılar umre ödülü kazanırken, dereceye giren diğer yarışmacılara ise tablet, bisiklet, altın ve hediye çekleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Ramazan Ümit Şimşek ve sanatçı Süleyman Erkişi’nin sunum, ezgi ve ilahileriyle program sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.