Herkes kılıcı eline almış: Şu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye kesmeye bakıyor

Herkes kılıcı eline almış: Şu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye kesmeye bakıyor

"Şimdi FETÖ hakkında ağzını açıp konuşan bir sürü insan görüyorsunuz; medyada, siyasette, her yerde. Şimdi herkes kılıcı eline almış. 'Şu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye kesmeye bakıyor."

Bakan Bozdağ, "Hukuk devletinin olmazsa olmaz şartlarından biri yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıdır. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının anayasa ve yasalarda yazmasının önemi elbette büyüktür; ama bu yazılanlar, yargıyı bağımsız ve tarafsız yapmaya yetmez. Yargıyı esas bağımsız ve tarafsız kılan şey, yargı görevi yapanların görevini yaparken, tarafsız ve bağımsız hareket edip, verdikleri adil kararlardır. Elbette ki her birinizin siyasi görüşleri olacaktır. İnanç ve kültür farklılıkları olacaktır; ama doğru olan bu farklılıkları önümüzdeki dava dosyalarına yansıtmamaktır. Hakimlerimizin, savcılarımızın medyada, sosyal medyada konuşmaları yargıya fazla bir saygınlık kazandırmıyor" diye konuştu. 

"Bu çarpıklıktan Türkiye'nin çıkması lazım"

Yargıyı yıpratmak için bugün çok büyük kampanyalar yürütüldüğünü savunan Bozdağ, "Bunu hem siyaset hem medya hem Türk yargısı üzerinde hesabı olanlar yapıyor. Yatıyorlar, kalkıyorlar; hakimlere, savcılara saldırıyorlar. Niye yapıyorlar? İstedikleri gibi karar çıkmadığı için yapıyorlar. İstedikleri gibi iddianame tanzim edilmediği için yapıyorlar. Eğer istedikleri gibi karar çıkarsa da onları 'Ankara'da hakimler, savcılar var' diye kutsuyorlar. Bu çarpıklıktan Türkiye'nin çıkması lazım. Her gün hakimler ve savcılar üzerinde böylesi baskılar kurulunca biz, yargı hakkında oluşan bu kötü algıyı nasıl değiştireceğiz?" dedi. 

"Sosyal medya denen canavarı kullanmayın"

Yargı mensuplarının sosyal medya paylaşımlarının da üzerinde duran Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi: "Bazı hakim ve savcılar, sosyal medya üzerinden siyasal paylaşımlar veya gündelik hadiselere dair paylaşımlar yapıyor. Sizi herkes izliyor. Sizin o paylaşımlarınızı gören kişiler, sizin belli konulardaki kanaatlerinizi öğrendikten sonra davalarının size gelmesinden endişe duyar. Onun için sosyal medyada çalakalem her konuda yazıp ve gündelik, siyasal tartışmaların tarafı olmak, size güç katmaz. Sizin elinizdeki gücü alır ve sizi zayıflatır. Kendinizi zayıflatmayın, elinizdeki gücü kaybetmeyin. Görevde olan hakim ve savcılarımıza diyorum ki bu sosyal medya denen canavarı kullanmayın. Ben bunu söyleyince de bazıları diyor ki 'Aman, bak düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı'. Hayır, ben ona karşı çıkmıyorum. Benim dediğim şey, milletin yargıdan beklentileri var. Ben kendim, 7/24 bana söven birinin önüne benim dosyamın gitmesini istemem. Sosyal medyadan bakıyorum, adam çakıyor. Sonra öğreniyorsun hakim, savcı. Siz o hakime ve savcıya güvenemezsiniz"

Türk yargısının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ezber bozduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bundan önceki darbelere, darbe teşebbüslerine baktığınız zaman biatçıların en önünde yüksek yargı başkanlarını, savcıları ve hakimleri görürsünüz. İlk defa Türkiye'de ezber bozdu Türk yargısı. Şu anda incelenmedik hakim ve savcı kalmadı. Elbette ki bu örgütün yapısı nedeniyle bundan sonra başka incelemeler olmaz, deme imkanı yok. Karşımızda çok farklı bir terör örgütü var"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.