Her şey milli olacak

Her şey milli olacak

Türkiye’yi prangalardan kurtardıklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Milli piyade tüfeğimizi yaptık. 2019’da ilk yerli uçağımız göklerde olacak. Yer otomobilimizi üretiyoruz. Milli Uzay ajansını kuruyoruz, milli aşı üretiyoruz. Her şey yerli, milli olaca

AK Parti'nin Konya mitingi Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Şehir Meydanı’nda gerçekleşen mitinge binlerce vatandaş katılırken polis miting alanında geniş güvenlik önlemi aldı. Özel uçakla Konya'ya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Konya Havaalanı'nda, partililer ile diğer yetkililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu'nun beraberinde eşi Sare Davutoğlu da Konya'ya geldi. Başbakan Davutoğlu’na miting alanında AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Mehmet Özhaseki, Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ve genel merkez idarecileri eşlik etti. Miting öncesi Grup Tillo çeşitli dillerde söylediği şarkılarla bir konser verdi.

TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ

‘Konya seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Geçen seçimde 81 il dolaşmıştık, bu seçimde dar bir programa rağmen 20’ye yakın şehri gezdik. Türkiye’nin her yerinden Konya’ya selam getirdim. Konya’yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlıyoruz. Bu seçim son derece önemli. Türkiye’nin geleceği, istikrarı oylanacak. Yükselen Türkiye’nin devamına siz karar vereceksiniz. Konya’dan tarihi bir rekor bekliyoruz. Yüzde 75-80 desteğe var mısınız? Türkiye’nin büyümesinden, yükselmesinden rahatsız olanlar var. Terörle, vesayet rejimleriyle bu ülkenin huzurunu bozdular. Onların bir hesabı varsa Allah’ın da, milletin de bir hesabı var. Türkiye tüm tehditlere, şantajlara rağmen dimdik ayaktadır” dedi. Terör ve çatışma ortamını birer birer yıkacaklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Çocuklarımızın geleceği için güçlü bir nesile ihtiyacımız var. Güçlü bir siyasi iradeye ihtiyaç var. Bu iradenin tecelli etmesi için tek başına işbaşına gelmemiz lazım. 7 Haziran’dan sonra her şey gözünüzün önünde oldu. Seçim sonucuna saygı göstereceğiz, yönetim boşluğu bırakmayacağız dedik ve yaptık. Biz tüm partilerle konuşalım derken onlar bahanelerle kaçtılar. Tapulu mallarıymış gibi birbirlerine başbakanlık ikram ettiler. Fakat iflas ettiler. Bizden 13 yıllık birikimimizden, yaptıklarımızdan vazgeçmemizi istediler. Biz Kılıçdaroğlu’na blok siyasetin olmayacağını, Bahçeli’ye evet dedirmeyi öğreteceğiz. Biz kardeşlik siyaseti yapıyoruz. Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. Terörle mücadele ediyoruz, canlar gidiyor, zerre kadar umurlarında değil. Sorumluluktan, ellerini taşın altına koymaktan kaçtılar.” 

“BUNLARLA HÜKÜMETE MUHTAÇ ETMEYİN”

7 Haziran sonrası milletin gerçekleri gördüğünü söyleyen Davutoğlu, Konuşmasına şöyle devam etti: “Bizleri bunlarla hükümet kurmaya muhtaç etmeyin. Terör örgütleri tüm güçleriyle saldırdılar ama kayaya çarptıklarını fark ettiler. Hadlerini bildirdik. Ülkemizin her vadisi, kenarı terörden kurtulana kadar vatanımızı inşa edeceğiz. Milletimizi birbirine kırdırmak isteyen terör örgütüne müsaade etmeyeceğiz. HDP, Kandil’den gelen talimata göre hareket eder, biz milletimizin talimatı ile hareket ederiz. Utanmadan terörün faturasını bize kesiyorlar. Tek hesapları var, Ak Parti gitsin. 13 yıllık dönemde Türkiye’yi prangalardan kurtardık. Bu dönemde Cumhuriyetimize izzet ve şeref kazandırdık. Konya ovasını suyla buluşturan Mavi Tünel’den memnun musunuz Konya? Savunma sanayinde büyük adımlar attık. Yüzde yüz yerli milli piyade tüfeğimizi yaptık. 2019’da ilk yerli uçağımız göklerde olacak. Yer otomobilimizi üretiyoruz. Milli Uzay ajansını kuruyoruz, milli aşı üretiyoruz. Her şey yerli, milli olacak. Toroslar'ın suyunu yavru vatana götürdük. Onlar bize tuzaklar kurarken biz uzaya 4B uydusunu gönderdik. Gökyüzünde bile mührümüz var. Bizim yapacak çok işimiz var. Güçlü Türkiye’nin ayak sesleri bunlar. Bu ülkenin istikrar kaybını isteyenler hüsrana uğrayacak.” Hiçbir vatandaşın etnik mezhebi ve kökeni nedeniyle ötekileştirmeyeceğini söyleyen Davutoğlu, “Atacağımız adımlarla birlikteliği sağlayacağız. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Demokrasiyi zaafa uğratmaya çalışıyorlar. Ama uğratmayacağız. Ülkede her vatandaşımız bize emanet. Vatandaşımızın temel haklardan mahrum bırakılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Vaatlerini sıralayan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:  “İlk çocuğa 300 ikinciye 400 üçüncüye 600 lira destek vereceğiz. Okullarda ders kitaplarını yine ücretsiz vereceğiz. Yeni iş kuran gençlerden 3 yıl vergi almayacağız. Evlenen gençlerimize destek vereceğiz. Asgari ücreti 1300 liraya çıkarıyoruz. Taşeron işçileri kadroya alıyoruz. Çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira destek veriyoruz. Tüm emeklilerimize yılda bin 200 lira destek vereceğiz. Lisans öğrencilerin bursları 400 liraya yükselecek. Er-Erbaşların harçlığı 100 liraya kadar çıkacak. Koruyucularımızın maaşını 250 lira artırıyoruz. Genel Sağlık Sigortası nedeniyle birikmiş borçları bulunan gençlerimizin borçlarını sileceğiz. 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımızın aylıkları artık kesilmeyecek. 30 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Muhtarlarımızın 950 lira olan maaşını bin 300 liraya çıkarıyoruz” diye konuştu.

PANCAR FİYATI 190 KURUŞ

Konya’ya pek çok yatırım yaptıklarını söyleyen Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “2003’te Konya’yı doğal gazla tanıştırdık. Çiftçilerimize 5 milyar lira destek sağladık. Mavi tüneli açtık. Bilim Merkezi’ni, stadyumu yaptık. Konya’yı bölünmüş yollarla, hızlı trenle bağladık. İlk olarak Konya’da duyuruyorum; Pancar üreticileri için müjdem var. Pancar kilogram fiyatını 190 kuruşa çıkarıyoruz. Bana gelen teklif 180 idi 10 kuruşu da pancar üreticilerimize hediye ediyoruz. Karapınar’da enerji ihtisas bölgesi kuruyoruz. Konya enerjinin merkezi olacak. Güneş potansiyelini ekonomimize kazandırıyoruz. Toroslar’ı delerek Konya’yı Antalya’ya bağlıyoruz. Kayacık lojistik merkezini önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Buğday pazarı mevkinde modern bir YHT garı yapıyoruz. 45 kilometrelik metro hattını Konya’ya kazandıracağız. Konya Karaman Hızlı tren projesini başlayarak ulaşım mesafesini 40 dakikaya düşürüyoruz. Mersin Limanı’ndan serbest bölgeye bağlanarak ulaşımı kolaylaştıracağız. Antalya, Kayseri, Konya’yı YHT ile birbirine bağlayacağız. Konya’yı Irak’a kadar YHT ile Karaman üzerinden bağlayacağız.”

TARİHİ YÜRÜŞÜŞ DURDURULAMAYACAK

Parti mensuplarına ve mitinge katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Ak Parti İl Başkanı Musa Arat da, “Başbakanımıza sahip çıktığınızı herkese gösterdiniz, teşekkür ediyorum. Ülkemizin kaderinin belirleneceği bir seçim. Medeniyetler kendi kader yolculuğunu yaşar. Geçmişimiz şanlı ve tertemiz. Yüreğimizde bu coğrafyanın yükü, tarihi ve kimliği çalınmış bir tarihin yükü var. Seçimler milletimizin ve kaderimizin belirlendiği bir seçim olacak. Bu seçim ülkemizin milletimizin var olma seçimi olacak” dedi. Şer ocaklarının milletimizi diz çöktürme peşinde olduğunu söyleyen Arat, şöyle konuştu: “Sömürgecilerin yüreğine korku düştü. Bizi parçalamak için şimdi üzerimize geliyorlar. Havalimanlarına, 3.köprüye karşı çıkıyorlar. Yerli otomobile, tanka karşı çıkıyorlar. Tarihi yürüyüşü durdurmaya çalışıyorlar. Onlara fırsat vermeyeceğiz, tuzaklarına düşmeyeceğiz. Yeni Türkiye emperyalistlerin kanlı oyunlarını bozdu. Bu yüzden üzerimize geliyorlar. Oynanan oyunları 1 Kasım’da sizin oylarınızla bozacağız. Yeniden iktidar olacağız ve hizmete devam edeceğiz.”

TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptığı konuşmada Konyalının 21. yüzyılın Anadolu’nun, Türkiye’nin ve coğrafyanın parlayan yıldızı olduğunu belirterek, “Konya’mızın başbakan şehri olmasını kıskananlar var. Dünyanın en güzel statlarından biri olmasını kıskananlar var. Milli takımızı tek yürek olarak Avrupa Şampiyonasına göndermemizi kıskananlar var. Stadyumda 42 bin kişi tek bir ağızdan ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ dediği için, ‘Ya Allah Bismillah Allah’u Ekber’ dediği için kıskandılar. Konya Milletvekillerini bir eksiksiz Ankara’ya uğurlayalım. Bir oyumuzu dahi zayi etmeyelim. Herkes oyunu kullansın. Oy kullanma oranında da Türkiye birincisi olalım. Parti ayrımını kenarda bırakarak Konya’nın evladı zalimin karşısında dimdik duran Ahmet Davutoğlu’nun yanında bütünleşelim. Konya’mız yeni bir rekor kırsın” şeklinde konuştu. Miting sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu selfie çekti ve Konya milletvekili adayları ile birlikte vatandaşları selamladı.

KERİM ATICI – HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.