Her bütçeye göre kuş

Her bütçeye göre kuş

Haftasonu kuş severlerin adresi Muhacir Pazarı yanında kurulan kuş pazarı oluyor. Kuş severlerin en uğrak yeri olan kuş pazarında haftasonu büyük yoğunluk yaşanıyor

Kuş pazarı olarak kurulan pazarda başta kuş olmak üzere birçok hayvan satılıyor. Satıcılar; tavşan, balık, hindi, keçi, koyun, tavuk ve horoz gibi birçok hayvan satılıyor. Pazarda en çok güvercinlere ilgi gösteriliyor. Her hafta pazar günü Muhacir Pazarı'nın yanında kurulan kuş pazarı 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor. Yüzlerce güvercin dostunu bir araya getiren kuş pazarında çeşit çeşit güvercin bulunuyor. 10 TL'den başlayan güvercin fiyatları cinsine göre 100 TL'ye kadar çıkıyor. Güvercin severler pazartesi ve perşembe günleri açtıkları ihalelerle güvercinlerini satma imkanını buluyor. Kahvehanelerde ve derneklerde kurulan ihalelere de ilgi yoğun.

100 KATINA SATMA İMKANI

Kuş Pazarı esnaflarından Ali Şahin, yıllardır kuş pazarında kuş sattığını dile getiren Şahin her hafta pazarın yoğun olduğunu dile getirdi. Şahin, "Yıllardır bu pazarda kuşlarımı görücüye çıkartıyorum. Güvercinlere insanların ilgisi merakı arttı. Artık 7 yaşındaki bir çocuk bile güvercin besliyor. Güvercin beslemek bir hobi haline geldi. Güvercinlerin fiyatı cinsine göre değişiyor. Eğer bir kuş takla atıyorsa para eder. Bir kuşu aldığın fiyatın değerinin 100 katına satma imkanı oluşturulabiliyor. 10 TL'ye satın aldığım bir kuşu besleyerek 100 TL'ye satabiliyoruz. Burada onlarca çeşit güvercin var. Anırık, posta güvercini, yan dönek, kelebek bursa güvercini, mantolu, pirinç gagalı, taklanbaç, muro, sabuni, sıvama, bozdak, mermeri, mavi, kuveyt, devetüyü, askılı mantolu, Malatya Paçalısı, Buhara gibi güvercin türleri satılıyor. Buranın adı Kuş Pazarı olarak bilinse de güvercin kadar diğer hayvanlarda satılıyor. Ördek, kaz, hindi, tavuk ve tavşan gibi birçok hayvan satılıyor. Pazara her hafta olduğu gibi ilgi yoğun. Hafta içi açtığımız ihalelerle de kuşlarımızı daha fazla fiyata satma imkanı buluyoruz" dedi.

15-2.jpg

TAVUĞA İLGİ YOĞUN

Kuş Pazarı'nda hindi, tavuk, horoz ve ördek gibi hayvanları satan Osman Fidan,  "Kuş Pazarı'nda sadece kuş satılmıyor. Bizlerde tavuk, horoz ve ördek gibi hayvanları satıyoruz. Yeni yıl öncesi hindi satışlarımız yüksekti. Bir hindinin fiyatı kilosuna göre değişiyor. 50 TL'den başlayan hindi fiyatları 200 TL'ye kadar çıkabiliyor. En çok tavuğa ilgi gösteriliyor. Köy tavuğunun fiyatı 25 TL'ye satıyoruz. Et tavuğunu ise 30 TL'ye satıyoruz. Ördek fiyatları ise cinse göre değişiyor. Köy ördeği 80 TL iken Çin ördeği ise 130 TL. Yaza doğru satışlarımız artıyor. İnsanlar soğukta tavuk beslemiyorlar. İlkbahara doğru tavuğu alıp sonbahara doğru satıyorlar veya kesiyorlar" ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.