Her biri ayrı güzellikte

Her biri ayrı güzellikte

Karapınar ilçesinde bulunan yüzlerce obruk görülmeye değer güzellikte. Ancak en büyük eksiklik obrukların yeterince tanıtılmaması ve turizme kazandırılması için yeterince girişimde bulunulmaması

Geçtiğimiz günlerde mısır tarlasında oluşan ‘Yarımoğlu obruğu’ ile ilçede bulunan yüzlerce obruk bir kez daha gündeme geldi. Karapınar ilçesinde bulunan ve sayıları 100’ü bulan obruğun turizme kazandırılması için mutlaka gereken adımın atılmasını isteyen Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, obrukların ziyarete açılmasının turizme önemli katkı sağlayacağını söyledi. Özellikle son birkaç yılda oluşan büyük obrukların Türkiye’nin değişik illerinden ziyaretçilerin gelmesi ile ilgi odağı haline geldiğini de dile getiren Bozaklı, “Konya’ya gelen turistler Nevşehir’e giderken ilçemizden geçiyor. Son yıllarda oluşan birçok obruk var. Biz de ilçemizde yayla ve obruk turizmini geliştirilip turist çekilmesini istiyoruz. Bu kapsamda obruk alanlarında yapılacak düzenlemeler sonrasında yayla evleri, dinlenme tesislerini hayata geçirmek için tüm idareciler ile el birliği içinde çalışmalı ve obruklarımızı dünyaya tanıtmalıyız” dedi.
İlçede bulunan yüzlerce obruğun mutlaka ziyaret edilmesini isteyen Bozaklı, “İlçemizde el değmemiş kale kalıntıları, Meke Gölü, Acı Göl, Çıralı Göl, Meyil Gölü gibi yüzlerce obruk var. Hemen hepsi ayrı bir güzellik ve tabiat harikası yerler. Bu obruklara gidiş geliş çok kolay tek eksik yeterince tanıtımını yapmak ve ilçeye gelen misafirleri buralara çekmek.
Dünyanın nazar boncuğu olarak adlandırılan Meke Gölü başta olmak üzere turizmcileri ilçemize bekliyoruz” diye konuştu.
Karapınar’ın bu güne kadar değerlendirilememiş zenginlikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu hatırlatan Bozaklı, “Gerek tarihi ve gerekse tabii varlıklar açısından zengin olan Karapınar’da kaleler mağaralar, göller, volkanik patlama çukurları ve hüyükler gerekli yatırımları, tanıtılmayı ve değerlendirmeyi beklemektedir. Obruk Platosu’na da adını veren obruklara, Karapınar ilçesinde çok sayıda rastlanır. Obruk kelimesi, oyuk, çukur, çökmüş yer anlamına gelir. Karstik yer şekillerinden olan obruklar, yeraltındaki kalker gibi eriyebilen kayaçların zamanla boşluklar meydana getirmesi ve bu boşlukların tavanlarının çökmesiyle oluşurlar. Obruklar, birer tabiat harikasıdır” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.