Hentbolda yıldızlar şampiyon oldu

Hentbolda yıldızlar şampiyon oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 1. ligde yer alan kulüplerin alt yapısına önem verilmesi, Hentbolun alt yapısını geliştirmek ve sporcu sayısını artırma amacıyla düzenlenen yıldızlar liginde Selçuklu Belediyespor şampiyon oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 1. ligde yer alan kulüplerin alt yapısına önem verilmesi, Hentbolun alt yapısını geliştirmek ve sporcu sayısını artırma amacıyla düzenlenen yıldızlar liginde Selçuklu Belediyespor  şampiyon oldu.  Lig Aralık ve Ocak aylarında 2 etap halinde gerçekleştirildi. Aralık ayı içerisinde İzmir de 10 takımın katılımıyla gerçekleştirilen elemeler sonunda final maçları Ocak ayında Aydın da 12 takımın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yıldızlar Hentbol ligine katılan Selçuklu Belediyesi Yıldız Hentbol takımı İzmir gurubu maçlarını başarılı sonuçlar alarak tamamladı ve aydın finallerinde yer aldı. Aydın da Erzurum Aziziye'yi 40-21, Eskişehir Anadolu Üniversitesini 45-15, Beykoz Belediyesini 36-24, Bahçeşehir'i 37-24, Metropol'ü 39-23 ve Aydın PTT'yi 40-24 farklı sonuçlarla mağlup eden Selçuklu Belediyesi rakiplerine fark atarak ligi şampiyon olarak tamamladı.

Hentbol Yıldız takımının kazandığı bu başarı camiada büyük sevinç yarattı. Selçuklu Belediyesi Hentbol Takımı antrenörü Hasan Bakar, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü olarak yıllardır altyapıya büyük yatırımlar yaparak çalıştıklarını ve şuan 1. ligde mücadele eden takımlarının da altyapıdan yetiştirilen oyunculardan kurulu bir takım olduğunu söyledi. Kulüp olarak bu yıl yine 14 okulu pilot okul olarak belirlediklerini ve 600 sporcu hedefiyle 300 sporcu seçildiğini belirten Hasan Bakar, "Ülkemizde tüm branşlarda örnek olarak gösterilebilecek bu altyapı çalışmaları Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ve Kulüp Başkanımız Sayın A. Ziya Yalçınkaya'nın bizlere verdiği destekle gerçekleştiriliyor. Tüm bu çalışmaların ardından takımlarımızın ve sporcularımızın elde ettiği başarılar bizleri memnun ederek gururlandırırken ayrıca bize destek olan yöneticilerimize de teşekkür etmiş oluyoruz." dedi.

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı A. Ziya Yalçınkaya Hentbol Yıldız takımının elde ettiği Türkiye şampiyonluğunun büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi. Kulüp takımlarının ve sporcularının katıldıkları şampiyonalarda kulübü başarıyla temsil etmelerinin gurur verici olduğunu söyleyen Başkan Yalçınkaya, "İki etap halinde gerçekleşen çok sayıda maça çıkarak bu zorlu yolu başarılı sonuçlarla zirvede tamamlayan yıldız takımımızın oyuncularını ve hentbol antrenörlerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.