Hentbolcular dünyaya açılıyor

Hentbolcular dünyaya açılıyor

Eskişehir’de yapılan Türkiye Liselerarası Türkiye Şampiyonasında tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olan Selçuklu Belediyespor Hentbol takımının aldığı bu başarı camiada sevinçle karşılandı.

Şampiyonadan sonra Selçuklu Belediyesporlu hentbolcular Milli Takım Kampına davet edildi.
Selçuklu Belediyespor altyapısından yetişen ve 7 yıllık bir çalışmanın eseri olan Hentbol Takımı mücadele ettiği Türkiye Birinci Liginin yanı sıra Liseler arası Türkiye Şampiyonasında şampiyonluğu kucakladı. Hasan Bakar yönetimindeki Hentbolcular ilk maçta Bursa Temsilcisini 8 sayı farkla geçtiler. Daha sonra İstanbul Temsilcisi olan Şişli Terakki Lisesi ile karşılaşan temsilcimiz bu müsabakadan da 7 sayı farkla galip ayrıldılar.
Adana Akdeniz Koleji karşısında baştan sona üstün sergiledikleri karşılaşmadan taktik gereği 5 fark yiyen Selçuklu Belediyesporlu Hentbolcular çeyrek finalde Ankara Temsilcisi Celal Yardımcı Lisesi’ni 4 farkla geçmeyi başararak finale yükseldiler. Finalde güçlü rakipleri İstanbul Halide Edip Adıvar Lisesi’ni 4 farkla geride bırakan temsilcimiz Konya’ya Türkiye Şampiyonluğunu kazandırdılar.
Müsabakalara öğrenim gördükleri Konya İsmail Kaya Lisesi adına katılan Selçuklu Belediyespor Hentbol takımı 25-31 Mart tarihlerinde Portekiz’de yapılacak olan Liselerarası Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecekler. Öte yandan Selçuklu Belediyespor Hentbol Takımından 11 sporcu Yıldız B Milli Takım kampına davet edilirken 3 sporcu da U18 Milli Takımına çağrıldı.
Geçtiğimiz yıl Kulüpler Türkiye Şampiyonluğuna ulaşan Selçuklu Belediyespor Hentbol takımı, altyapıdan gelerek Dünya Şampiyonasına gidecek. Antrenör Hasan Bakar yönetimindeki sporcuları ilköğretim okulunda hentbol ile tanıştıran Selçuklu Belediyespor Kulübü, elde edilen bu başarıdan dolayı sporcuları, teknik yönetimi ve sporcuların ailelerini tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.