Hemen onarılsın

Hemen onarılsın

Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu'nda bu yıl eğitime ara verildi. Okul onarılmayı bekliyor. Milli Eğitim onarım için ödenek beklerken, veli ve öğrenciler ise okulun bir an önce eğitime başlamasını istiyor

Yeni eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte okul binalarındaki sıkıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Yaz boyunca birçok okulda tadilat yapılırken bazı okullara ise hiç el atılmadı. Çok sayıda okul ise onarılmayı bekliyor. Ankara Caddesi üzerinde, Musalla Mezarlığı'nın yanında bulunan Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu da onarılmayı bekleyenler arasında bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen deprem sonucunda binanın duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Binadaki sıkıntılar nedeniyle bu yıl eğitime ara verildi. Eğitime verilen ara bazı veli ve öğrenciler ile okul kantin işletmecisini zor durumda bıraktı. Eğitime verilen ara nedeniyle yüzlerce öğrenci ve öğretmenler geçici olarak Mehmet Bayır İmam Hatip Ortaokulu'na aktarıldı. Nakil sürecinde aileler sıkıntı yaşadı. Bazı veliler öğrencilerini Mehmet Bayır yerine başka bir okula göndermek istedi. Adres değişikliği yapan veliler çocuklarını başka okullara gönderdi. Öğrencilerin büyük bir kısmı şu an Mehmet Bayır da eğitim alıyor. Öte yandan boşaltılan okul binasının güvenlik kameraları, muslukları ve diğer bazı gereçleri de çalındı. Okul bahçesi bazı madde bağımlılarının da uğrak adresi oldu. Okul bazı art niyetli şahıslar tarafından talan ediliyor. Milli Eğitim ise, kapsamlı onarıma başlamak için Ankar'dan ödenek bekliyor. Öğrenci ve veileler de, okulun bir an önce eğitime başlamasını istiyor.

ANKARA'DAN ÖDENEK BEKLENİYOR

Okulla ilgili bilgi veren Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, "Okul binasında sıkıntılar var. Bina şu an deprem yönetmeliğine uygun değil. Bu nedenle eğitime ara verdik. Yaklaşık 300-400 öğrencimizi geçici olarak Mehmet Bayır'a kaydırdık. Milli Eğitim olarak okul binasını yıkıp, yeni bir bina yapmak istedik. Yeni bina için bütçeden pay ayrılmıştı. Hemen çalışmalara başlayacaktık. Okulumuz 20 derslik. Yeni binayı 32 derslik, yani bin öğrenci kapasiteyle yapmak istedik. Ancak bina SİT alanında olduğu için Büyükşehir Belediyesi buna izin vermedi. Biz de kapsamlı bir onarım yapmak için kolları sıvadık. Onarım için bütçe talep ettik. Şu  an Ankara'dan ödenek bekliyoruz. Ödenek geldiğinde hemen onarıma başlayacağız. Okulu ikinci döneme yetiştirmek isteriz. Ancak bu zor gibi. Okul ikinci döneme değil de yeni eğitim ve öğretim yılına yetişir" dedi. Mühendislerin okul binasında incelemeler yaptığını da belirten Kayacılar, "Binada bir tehlike yok. Sadece bazı krişleri güçlendirmemiz gerekiyor. Onarımla binayı eski ihtişamlı günlerine kavuşturacağız. Öğrencilerimiz okullarına dönecek ve nezih bir ortamda eğitim almaya devam edecekler" sözlerini kullandı.

TARİHİ OKUL ONARILMAYI BEKLİYOR

Okul, rumi takvime göre 1340 yılında semt sakinlerinden Avukat Mehmet Emin Bolay’ın teşviki ve zamanın Konya Valisi İzzettin Bey’in yardımıyla beş derslikli olarak yapılmış, miladi 1923-1924 öğretim yılında Cumhuriyet İlkmektebi adıyla öğretime açılmış. 43 yıl bu haliyle içinde öğretime devam eden okul, 1966 yılında çevrenin ihtiyacını karşılayamaz hale gelmiş, bahçesine beş derslikli ek bir bina daha yapılmış. Yedi yıl da 10 derslikle çift öğretimde kullanılan binalar yıpranarak, onarılamaz ve çevre öğrencilerinin ihtiyacını karşılayamaz duruma girmiş. Bu sırada, şehrin tanınmış iş adamlarından Selçuk Ecza Deposu ortaklarından Nazım Karpuzcu, iki ayrı trafik kazasında kaybettiği kızları Nesrin ve Ayşegül’ün anılarını yaşatmak, eğitimimize katkıda bulunmak amacıyla, eski binayı 1973 yazında yıktırarak, yerine günün koşullarına uygun yeni okul binasını inşa ettirerek 29 Ekim 1974'te Milli Eğitim'e teslim etmiş. Okul Nesrin ve Ayşegül Kardeşler adı altında eğitime açılmış. Duvarlarında çatlakların olduğu okul binası şu an onarılmayı bekliyor.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.