Hem yarıştılar, hem bilgilerini ölçtüler

Hem yarıştılar, hem bilgilerini ölçtüler

Özel Mehmet Özdemir İlköğretim Okulu 1. kademe öğrencileri 1. dönemin değerlendirmesini yaptıkları yarışmalarla gösterdiler.

Kim 33 TL ister?, Bir Soru Bir Cevap, Bir Kelime Bir İşlem vb yarışmalarının olduğu gece çekişmeli yarışmalara sahne oldu. Öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği gecede öğrenciler bilgilerini ölçerek çeşitli hediyeler kazandılar.
Kim 33 TL ister yarışmasında öğrencilere aşamalı 9’ar tane soru soruldu. Her sorunun bir değeri olup, 9 soruya doğru cevap veren yarışmacılar 33 TL para kazanmaya hak kazandılar. Bu kategoriye katılan 4. sınıf öğrencilerden Simay Ber Baran,Beyza Dikmen ve A.Didem Apan 9 soruya da doğru cevap vererek 33 TL kazandılar.
Bir Soru Bir Cevap yarışmasına katılan yarışmacılar, burada kendilerine sunulan 28 harften cevaplayacakları sorunun cevabının baş harfini gösteren kutucukları birer birer seçerek başarılı olmaya çalıştı. 4. sınıflardan Havva Nur Esen kendisine yöneltilen 8 sorunun8’ine de doğru cevap vererek bu kategoride 1. oldu.
Bir Kelime Bir İşlem yarışmasının bulunduğu kategoriye de iddialı öğrenciler katılırken, çekişmeli anlar yaşandı. Kendilerine 3 kelime ve 3 işlem sorusunun yöneltildiği yarışmacılar burada zamana karşı da yarışarak başarılı olmaya çalıştılar. 4 sessiz, 3 sesli bir de joker harfin verildiği kelime bölümünde öğrenciler bu harflerle en uzun kelimeyi bulmaya; işlem bölümünde ise, verilen 3 basamaklı sayıya, 4 işlemleri yaparak ve rakamları birer kez kullanarak ulaşmaya çalıştı. Bir kelime bir işlem yarışmasının yıldızı 4. sınıflardan Nurettin Kara oldu.
Programın bitiminde Çumra Kaymakamı Adem Yazıcı’nın takdimiyle 1. dönemin Kitap Sınavları 1.’sine (Nurettin Kara), Kazanım Sınavları 1.’sine (Miktat Durmuş), Deneme Sınavları 1.’sine (Yılmaz Furkan Üstüner), ve deneme sınavlarında kendini en fazla geliştirerek (Simay Baran) başarılı olanlara hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.