Helal Gıdada standart

Helal Gıdada standart

İstanbuldaki konferansta uluslararası ortak standart oluşturulması hedefleniyor

Helal gıda standartları ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyor. İste bu konuyu ortak bir standarda bağlamayı hedefleyen Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Konferansı'nın beşincisi İstanbul'da yapıyor. Farklı coğrafyalardan gelen katılımcılar, helal gıdada denetimin önemine vurgu yapıyor.

Yoğun İlgi

Gıda ve İhtiyac Maddelerini Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği'nin (GİMDES) ev sahipliğinde düzenlenen konferansa yabancı katılımcı ilgisi yoğundu.

Dünya Helal Konseyi Eşbaşkanı Thafier Najjar, yaptığı açıklamada, "Tüm dünyada farkındalık artıyor. Büyük bir pazar ve denetleme zor oluyor, zira her ülkede helal gıda sertifikası değişik kriterlere göre verilebiliyor. Herkesin ürünleri güvenle tüketebileceğini bilmesi çok önemli" dedi.

200 Firma Sertifika Aldı, 250 Tanesi Sırada

Türkiye'de ise şu ana kadar 200 firma helal gıda sertifikası alabildi. 250'nin üzerinde firma ise sertifika alabilmek için sırada bekliyor.

Bu konuda bilgi veren GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büşüközer, "Şu ana kadar bir çok üründe helal gıda sertifikası verdik. Bu ürünler arasında şekerden süte birçok ürün var" diye konuştu.

Helal gıda sertifikasında sıkı denetim uygulanıyor. Firmalar sertifika aldıktan sonra da yılda iki kez habersizce denetleniyor. Kurallara uymayan firmaların sertifikaları anında iptal ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.