Hedef futbolu daha ileriye taşımak

Hedef futbolu daha ileriye taşımak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hazırlanan Stratejik Plan, yapılan toplantıyla açıklandı.

TFF Başkanı Mahmut Özgener, federasyon olarak ana amaçlarının futbolu tüm Türkiye’de doğru vizyon ve stratejiyle yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Özgener, 1 yıllık çalışma sonunda 4 yıllık bir plan hazırlandığını vurgulayarak, “Türk futbolunu yapısal açıdan sağlam zemine oturtmak için tüm paydaşların geniş katılımı ile oluşturulan stratejik plan, Türk futbolunun rekabetçi yapısını yükseltecek ve uluslararası alanda söz sahibi yapacak sürecin önünü açacaktır” dedi. Kamuoyunun güven duyduğu bir federasyonu hayata geçirmek için çalıştıklarını anlatan Mahmut Özgener, şunları kaydetti: “TFF tarihinde bir ilk olan bu yol haritası sayesinde, 2013 sonuna kadar, Türk futbolunun hem sportif hem de yönetimsel konularda çok önemli atılımlar gerçekleştireceğine olan güvenimiz tam. TFF olarak, tüm paydaşlarının ve kamuoyunun güven duyduğu bir federasyonu hayata geçirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tüm kesimleri birleştiren ve ortak heyecanlar duyması konusunda mükemmel bir elçi olan futbolun toplum üzerinde yaratacağı olumlu sosyal etkisini en üst seviyeye çıkarmak arzusundayız. Her biri açıkça tanımlanmış ve ölçülebilir nitelikte olan 24 hedefi içeren bu plan sayesinde, TFF ve Türk futbolunun kurumsal kılavuzu oluşacak.’

TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener, “Strateji Plan”ın futbol ailesinin çeşitli kesimlerinden 300’ü aşkın kişinin görüş ve önerileriyle hazırlandığını ve “Sportif Başarı”, “Güçlü Bir Organizasyon” ve “Uluslararası Spor Etkinlikleri” ana başlıklarından oluştuğunu söyledi. “Türkiye’de futbolu ileri taşımak” başlığıyla sunulan Stratejik Plan’da “11 1” olmak üzere toplam 12 konu başlığı yer alırken, Güvener her konuyla ilgili kişileri kürsüye çağırarak, görüşlerini sordu.
HİDDİNK: MİLLİ TAKIMIN SEVİYESİNİ ARTIRMALIYIZ
Ahmet Güvener, ilk konu başlığının “Milli Takımlar” olduğunu belirterek, yanına A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink’i çağırdı. Hiddink, yaptığı konuşmada, göreve yeni geldiğini ve oldukça fazla maç izlediğini belirterek, “Yapmamız gereken şey, A Milli Takım seviyesini artırabilmek. Çünkü milli takımlar, insanların ilgisinin artmasına büyük katkı sağlar. Buradaki projeler milli takım için de önemli. Bunların hepsi çok iyi yaklaşım. Milli takım oldukça istekli. Benim gelmemle seviyenin artacağına inanıyorum. Ancak hiçbir şeyin garantisi yok. Türk futbolunu hak ettiği yere getirmeye çalışacağım” diye konuştu.
Hollandalı teknik adam, hafta sonu Türkiye’de iki maç izlediğini, maçlarda gol olmamasına rağmen izlemekten keyif aldığını söyledi. Güvener ise planda milli takımlar ile ilgili hedeflerin, 17, 18 ve 19 yaş altı milli takımlarının her şampiyonaya katılması, buradaki oyuncuların A Milli Takıma entegre olması ve A Milli Takımı’nın 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası finallerine katılması olarak açıkladı.
ARIBOĞAN: TAKIM RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ
Planda yer alan 7. konu başlığı “Kurumsal Gelişim” ile ilgili kürsüye gelen TFF 1. Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, TFF’nin özel kanunla yönetilen bir kurum olduğunu özel sektör dinamizmiyle yönetilmesi gerektiğini söyledi. Uluslararası normlara uymak için son 2 yılda çok önemli adımlar attıklarını anlatan Arıboğan, “Takım ruhuyla çalışıyoruz. Çok aktif ve dinamik bir yönetim kurulumuz var. Yeni statümüzle dinamik bir icra kurulumuz var. Hedefimiz, kulüplerimizle birlikte çok daha çağdaş, dinamik, karar alma sürecinin hızlı olduğu bir kurum oluşturmak. Önümüzdeki 4 yıllık süreçte bunu başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi. Ahmet Güvener ise bu konudaki hedeflerinin, ticari ve insan kaynakları süreçlerinin daha etkin bir hale getirilmesine yönelik TFF’nin kurumsal gelişim ve yeniden yapılandırılmasının tamamlanması ve performansa dayalı sürecin başlamasıyla sürekli iyileştirme projelerine önem verilmesi olduğunu kaydetti.
SARVAN: HAKEM SAYISININ ARTMASI GEREKİYOR
Plandaki 5. konu başlığı olan “Hakemler” ile ilgili konuşan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan ise geçmiş yıllarda Türk hakemliği Türk futbolunun önünde kabul edildiğini, Dünya Kupası’na giden hakemler olduğunu, ancak günümüzde milli takım ve kulüp takımların çok başarılı olmasına rağmen hakemlerimizin o oranda temsil edilmediğini söyledi. Oğuz Sarvan, UEFA Hakem Konvansiyonu’na üye olduklarını, bundan sonra zamanla bu sistemin ortaya çıkardığı Türk hakemlerinin istenilen seviyeye ulaşacağını belirterek, “Hakem sayısının artması gerekiyor. Yetenekli hakemlerin üst seviyeye gelmesi çok önemli. Ayrıca istikrar da çok önemli” dedi. Güvener de hakemlerle ilgili hedeflerinin, UEFA Elit ve Premier (1. Kategori) kategorilerinde bir olan Türk hakem sayısının en az 3’e yükselmesini sağlamak ve 6 bin 500 olan hakem sayısını 15 bine çıkarmak olduğunu anlattı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.