Hedef 2015 seçimleri

Hedef 2015 seçimleri

Hükümetin güven oylamasının ardından ilk ziyaretini memleketi Konya'ya gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11 tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı. Davutoğlu, “Bugün itibariyle 2015 seçimlerinin kutlu yürüyüşünü başlatıyoruz” dedi

Meclis'te 62. Hükümete güvenoyu aldıktan sonra Konya'ya geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık makamına geçtikten sonra ilk mitingini memleketi konyada yaptı.

img_3858.jpg

 

Bir dizi açılışa katılmak için Konya'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehir Meydanı'nda toplu açılış töreninde Konyalılara hitap etti. Törende 11 tesisin açılışı ile Konya Çevre Yolu'nun temeli atıldı. Başbakan Davutoğlu, Şehir Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan, 3,5 milyon yolcu kapasitesine sahip yeni terminal binasının açılışını yaptı. Mitinge Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Beşir Atalay, Yasin Aktay, Naci Bostancı, AK Parti Konya milletvekilleri, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, toplam 180 milyon 86 bin 683 liraya mal olan köprülü kavşak, deneysel tıp uygulama ve araştırma merkezi, diş hekimliği fakülte binası gibi 10 farklı tesisin açılışı ile Konya Çevre Yolu'nun temeli atıldı. Açılışı gerçekleştirilen ve temeli atılacak tesislerin toplam maliyetinin ise 180 milyon 86 bin 683 lira olduğu öğrenildi. Davutoğlu'ndan önce Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek kürsüye çıktı. Akyürek, Davutoğlu'nun başbakanlığının Konya için bir dönemeç olduğunu söyledi. Törende konuşan Vali Muammer Erol, yatırımların Konya'ya hayırlı olmasını diledi.

KONYA'YA SIĞINMAYA GELDİK

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Allah dostlarına, gönül dostlarına selam vermeye geldim. Selam olsun aziz Konya. Teşekkür etmeye geldim.Çünkü Konya bu sene hep bizi bağrına bastı. Bu meydan şahittir ki; Konya bizi hep bağrına bastı. Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Mart'ta sesi kısıldığı için gelememişti. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte teşekkür için geldik. Bu meydan yine doluydu. 9 Ağustos'ta yine bu meydanda bizi bağrına bastı. Her dört Konyalı'dan üçü sayın Cumhurbaşkanımıza oy verdi. Meram'a, Karatay'a, Selçuklu'ya, Kulu'ya, Altınekin'e, Karapınar'a, Ereğli'ye, Çumra'ya, Taşkent'e, Hadim'e teşekkür ediyoruz. Her yere herkese teşekkür ediyoruz. Esas itibariyle Konya'ya sığınmaya geldik. Milletimizin, tarihimizin ağır yükünü taşımak için Konya'ya sığınmaya geldik. Sizin dualarınıza sığınmaya geldik, şefkatli yüreğinize sığınmaya geldik. Konya'yı sığınılacak bir makam olarak gördük. Sizi şahit kılmaya geldik. Şahit ol ey Konya. Şahit el ol ki; bu beden her zaman milletimizin hizmetinde olacaktır” dedi.

MİLLİ İRADEYİ KORUYACAĞIZ

Milleti irade dışında hiçbir iradeyi makbul görmeyeceklerinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “Birçok beklentileri tamamıyla karşılıksız bırakarak, önemli bir başarı elde ettik. Milli iradeyi sonuna kadar koruyacağız. Bize teslim edilen emaneti sonuna kadar koruyacağız. Tehdit edenlerin tehditlerinden yılmayacağız. İki hafta içerisinde bu sağlıklı bir şekilde tamamlayıp, Konya'nın huzuruna varmak nasip oldu. Konya sığınılacak en büyük makamdır. Konya bu emaneti bu yerine getirirken, yanımda arkamda önümde duracak mısınız? Konya duanla her zaman yanımda olacak mısın? Gerektiğinde yürü dediğimizde yürümeye hazır mısın? Millet adına ayağa kalkmaya hazır mısın? Zulmün karşısında tarihin karşısında dimdik durmaya hazır mısın? O ağır emaneti taşımaya hazır mısın? İnşallah bu can bu bedende olduktan sonra her bir zerremizle bu milletin hizmetinde olacağız. Gece gündüz çalıştık. Asla dinlenelim demedik. Gündüz törenlerle, gece hükümet programıyla uğraştık. 1 Eylül'de ilk Bakanlar Kurulu Toplantısını yaptık. Bütün bu süreçte tek bir gönül kırıklığı olmadı. Bütün Konyalılar adına sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a teşekkür ediyorum. Yanımızda olan Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay'a teşekkür ediyorum. Kimse bir gönül kırıklığı yaşamadı. Türkiye'nin her yerindeki AK Parti kadrolarına bu misyonu yürütmeye hazırız diyor musunuz? Bizim için bütün şehirlerimiz mukaddestir. Konya'dan 81 vilayetimize selam olsun.”

GÖNÜL DİLİYLE KONUŞACAĞIZ

Milletin iradesine sekte vurmaya çalışanlarla mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Davutoğlu, “Gönül diliyle konuşacağız. Hayırla güzel sözlerle konuşacağız. Bu topraklardaki manevi mirasın adına diyeceğiz ki; 'Ne olursa olsun, gelin konuşacağız.' Bu milletin iradesine sekte vurmak isterseniz bütün millet adına ayağa kalkacağız ve bundan sonra söz de karar da aziz milletimizdir demeye devam edeceğiz. Kimse inancı nedeniyle, etnik kökeni ve yaşam tarzı yüzünden dışlanmayacaktır. Bu bizim size sözümüzdür. Bu konuda niyetimizin halis olduğunaa şahitlik eder misiniz? Hiçbir güç karşısında eğilmeyeceğimize şahitlik eder misiniz?” diye sordu.

Türkiye'nin 10 yıllarca vakit kaybettiğini kaydeden Davutoğlu, “Son 12 yılda büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdik. Buna en iyi Konyalılar şahittir. Hızla treni, Mavi Tüneli en iyi Konyalılar biliyor. Bu insani odaklı kalkınma hamlesi devam edecektir. Yeni yatırımların açılışlarını yapacağız ve temelleri adacağız. 3 milyon kapasiteli havalimanı terminali emrinizdedir. 11 yeni proje hizmete açılacak. Konyalıların büyük bir hasretle beklediği 122 kilometrelik çevre yolunun 22 kilometrelik kısmının temelini atacağız. Bu hizmet kervanı devam edeceğiz. Milli iradeye bundan sonra da sahip çıkacağız. Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz. Emin olun 10 Ağustos ve sonrasındaki süreci Gazzeliler de, Somaliler de, Bosnalılar da aynı heyecanla takip ettiler. Biz oralara gittiğimiz zaman bütün Türkiye adına kucaklaşıyoruz” diye konuştu.

İLK HEDEF 2015 SEÇİMLERİDİR

“Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin başında oldukça, biz Türk milleetiyle yürümeye devam ettikçe, dünyanın her yerinde sizler adına mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ak Parti kadrolarının sizler adına farkı budur. Sarsılmaz bir imanla iman eder. Yürüdüğü zaman hiçbir engeli tanımaz. Bir Konyalı olarak, bir milletin bir neferi olarak bundan sonraki hedeflere kilitlenmenizi istiyorum. İlk hedef 2015 seçimleridir. 2015 seçimlerine hazır mısın Konya? Bugün itibariyle 2015'in kutlu yürüyüşünü başlatıyoruz. Bugünden itibaren Anadolu'nun her yerini karış karış gezerek, çalışacağız. Vatandaşlarımızı 2015 seçimleri için yürüyüşe devam edeceğiz. Bu yürüyüş de büyük bir zaferle taçlanacaktır. İhtilaf çıkan diyenler hiç beklemesin. 2015 seçimlerini büyük bir zaferle kazanacağız. 100. yıla onurlu, itibarlı, küresel bir güç, bir cihan devletinin vatandaşı olarak girmek istiyorsanız hazır olun. 2015 seçimleri sonra Türkiye'nin üzerinde dar bir elbise gibi duran 1982 darbe anayasasını değiştirmek olacaktır. Milli irade tahkim edilmiş olacaktır. Çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız. Bu topraklarda bir daha kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar. Şehit cenazeleri gelmeyecek. Bu görev içerisinde hangi hakla olursa olsun hiçbir vesayete izin vermeyeceğiz. Paralel devlete asla izin verilmeyecektir. Devletimizi ve siyasal düzenimizi de gelecek nesillere kutsal bir emanet olarak tevdi edeceğiz. Yeni bir Türkiye'nin bayramı o gün olacak.”

11 YENİ YATIRIM TÖRENLE AÇILDI

Sizin şahadetenizle iki cihanda ödül bekliyoruz. Bugün açılışını yapacağımız yatırımlar hayırlı olsun. İnşallah çevre yolu en kısa zamanda tamamlanır ve birlikte açarız. Bizim niyetimize, amelimize şahit misiniz? Allah dualarını kabul etsin. Dualarınızı bizden eksik etmeyin. Allah yar ve yardımcısınız olsun. Davutoğlu, konuşmasının ardından telekonferens yoluyla dış çevre yolunun temelini atma törenine bağlandı ve temel atılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Konya Havalimanı Yeni Terminal binasının açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu, diğer diğer yatırımların da açılışını törenle birlikte açtı.

MİTİNGDEN KARELER

img_3961.jpg

img_4143.jpg

img_4248.jpg

KERİM ATICI-HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum