Hdp’liler Saldırıyı Kınamak İçin Eylem Yaptı

Hdp’liler Saldırıyı Kınamak İçin Eylem Yaptı

HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş'ın parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında partililer akşam saatlerinde eylem yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.Halkların Demokratik...

HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş'ın parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında partililer akşam saatlerinde eylem yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup, Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş’ın parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıyı kınamak için akşam 18.00 sıralarında Mihhatpaşa Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanıp eylem yaptı. ‘Katil devlet hesap verecek, katile karşı omuz omuza’ sloganları atan grup üzerinde, 'AKP hedef gösterdi karanlık güçler devrede, baskılar bizi yıldıramaz’ yazılı bir afiş taşıdı.

Mithatpaşa Caddesi üzerinde toplanan grup buradan Ziya Gökalp Caddesi'ne kadar yürüyüş yaptı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan bir parti üyesi, "Bugün sabah saatlerinde Parti Meclisi üyemiz Ahmet Karataş binamıza gelen bir saldırgan tarafından çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmek istendi. Bu saldırıyı kınıyor, saldırganı ve hükümeti lanetliyoruz. Arkadaşımızın hayati tehlikeyi atlattığı müjdesini halkımızla paylaşmak istiyoruz. Sabah saat 09.00 sıralarında partide hiç kimsenin olmadığı bir saatte ve planlı bir şekilde gerçekleşen bu saldırı sadece arkadaşımıza değil, arkadaşımız şahsında partimize yönelik bir saldırıdır. Saldırının başta Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar sözcülerinin HDP’yi hedef gösteren açıklamalarıyla bağlantılı olan bir saldırı olduğuna hiç kuşku duymuyoruz. Olay üzerine, ‘HDP kamu düzeninde neyi kastettiğimizi anlamıştır’ diyen Başbakan’ın açıklamalarının suçu üstlenme açıklamasının olduğunu bir kez daha görüyoruz. 'Ya bizim istediğimiz çizgiye gelirsiniz ya da öldürme dahil her yöntemi kullanırız’ demek anlamına gelen tavırlarında ısrar ederlerse neler olabileceğini düşünmek istemiyorum. Tavrının eyleme dökülmüş olan bu saldırı da tıpkı diğerleri gibi amacına ulaşamayacaktır. Binlerce on binlerce yoldaşımızı şehit verdik. Susmadık geri adım atmadık, diz çökmedik. Bundan sonra da çökmeyeceğiz." dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri de eylem sırasında hazır bekletildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.