HCL'den 599 liraya tablet bilgisayar

HCL'den 599 liraya tablet bilgisayar

Hintli teknoloji devi HCL, ME isimli tabletiyle Türkiye pazarına girdi.

1976’da kurulan şirket, 31 ülkede 90 bin çalışana ve 6,3 milyar dolarlık ciroya sahip. HCL Infosystems’in EMEA Bölgesi ve Mobility Başkanı Srinath Nagarajan, Avrupa pazarına İstanbul’dan açılmak istediklerini, bunun için de yerel bir partner bulduklarını söyledi.

5 milyon dolar yatırım yaptı Türkiye’de Proline Teknoloji HCL ismiyle faaliyete başladıklarını ifade eden Nagarajan, “Öncelikle Türkiye’de bir ağ sistemi ve bakım merkezi kuracağız. Altyapı için bugüne kadar 5 milyon dolarlık yatırım yaptık” dedi.

Eğitim alanında çok önemli işler yaptıklarını, Hindistan’da 3 bin okula teknoloji ve donanım sağladıklarını vurgulayan Nagarajan, şöyle devam etti: “FATİH projesiyle ilgileniyoruz hatta bakanlığa resmi başvurumuzu yaptık.  11 milyon tabletten bahsediliyor. Biz Hindistan’daki 2.7 milyon cihazlık FATİH projesinin taşıyıcısıyız. Türkiye’de üretim şartı var. Bu projede fırsat verilirse her türlü yatırımı yaparız.”

599 liraya tablet satacak

Markanın 2011’de tanıttığı tableti ME’de, çift çekirdekli G1 (1.2 GHZ) işlemce yer alıyor. 9,7 inçlik ekranıyla dikkat çeken cihaz, nisan ayından itibaren 599 liradan satışa sunulacak. 1 GB DDR3 RAM’le sunulan cihazın önünde 0.3, arkasında ise 2.0 megapiksellik kamera bulunuyor. 16 GB dahili hafızası bulunan ME, ayrıca 32 GB’ye kadar genişletilebilir hafıza özelliği sunuyor. Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemini kullanan cihazın pili ise 7000 mAh kapasitesinde.

HABER: MURAT GÜLDEREN / BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.