Hayvanseverin Yaptığı İyilik Başına Dert Oldu

Hayvanseverin Yaptığı İyilik Başına Dert Oldu

İzmir'de engelli kedi bakım yeri olarak kullanılan evde kedi leşleri çıktığı iddiasıyla ilgili konuşan evin sahibi Tahsin Ender Adadan, “Ne yapacağım ben ölmüş kediyi? Soğukkuyu Mezarlığı'na mı götüreyim?” dedi. Yıllardan beri...

İzmir'de engelli kedi bakım yeri olarak kullanılan evde kedi leşleri çıktığı iddiasıyla ilgili konuşan evin sahibi Tahsin Ender Adadan, “Ne yapacağım ben ölmüş kediyi? Soğukkuyu Mezarlığı'na mı götüreyim?” dedi. Yıllardan beri sokakta yaşaması mümkün olmayan hayvanlara baktığını söyleyen Adadan, iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

S.A., kör ve bir ayağı sakat olan iki kedisini almak için bir süre önce bağlantı kurduğu Adadan'ın, Bayraklı ilçesi Soğukkuyu semtindeki yerine gitti. Kimsenin olmadığı bir sırada yanındakilerle içeriye giren S.A., orada olduğu söylenen 30 kediden sadece beşini bulabildiğini iddia etti. Bu arada barınaktaki aramaları sırasında, toprağa gömülmüş kedi leşleri bulundu. Konunun gündeme gelmesinin ardından barınak sahibi Adadan, bu işi gönüllü ve severek yaptığını belirterek, iddiaların komik olduğunu savundu.

Yıllardan beri sokakta yaşaması mümkün olmayan hayvanlara baktığını söyleyen Tahsin Ender Adadan, şunları anlattı: "Uzun yıllar Örnekköy’de yerim vardı. Şikayetler oldu, 10 sene dayanabildik. Mütahhite verilince orayı boşalttık. Burayı bulduk ve taşındık. Burada kedisi olduğunu söyleyen S.A.'yı da hayvanlarla ilgili eylemlerden tanıyorum. Bir sene önce bana annesinin kanser hastası olduğunu, o yüzden biri kör, biri ayağı kesik kedilere bakmaya fırsatı bulamadığını söyledi bakmam için. Tamam dedim, geri çevirmedim. Gelip arada bakacağını söyledi. Zaten bugüne kadar gelen olmadı. Benim küçüklüğümden beri hayvanlara olan sevgimden dolayı yapıyorum bunu. Bu arkadaş, bir senedir arayıp sormadı kedilerini. İnsanlar kedilerini getirdikten birkaç ay sonra bilmiyorum kim kimin kedisi. İki ay sonra arkada kalan arkadaşlar merak edip camı kırmışlar, kedilerin birçoğu kaçmış. Ben de S.A.'ya anlattım, 'Bilmiyorum seninki burada mı? Gel bak.' dedim. Tarif ettim, buraya gelmiş, karşıdaki arkadaşları kandırarak içeriye girmiş. İçeride ne yapmış bilmiyorum. Ertesi gün de zabıtaları dayamış kapıya. Arka tarafta kapı var, kırılmış, devrilmiş. Yavru kediler vardı. bir kısmı kaçmış."

'ÖLMÜŞ KEDİYİ SOĞUKKUYU MEZARLIĞINA MI GÖTÜREYİM?'

Adadan, sözlerine şöyle devam etti: “Burada ölen de oluyor, hastalanan da oluyor. Tedavi ettirip başardığım da oluyor, başaramadığım da oluyor. Burada araba çarptı, kurtarayım diye aldım, öldü, içeride gömdüm. Sokakta görüyorum ölmüş kediyi, alıyorum motorumla getiriyorum, buraya gömüyorum. Ne yapacağım ben ölmüş kediyi? Soğukkuyu Mezarlığı'na mı götüreyim, eve mi götüreyim? Gelmişler, bahçeyi kazmışlar. Neymiş, kedi toplu mezarı bulmuşlar. Halbuki buzdolabına filan koymam lazım. Savcılığa gittim, suç duyurusunda bulunmak için. Belgeleri düzenleyip onlarla beraber gidip bulunacağım. Girmişler, eski şirketimin evrakları var dolaplarda, hepsini almışlar, talan etmişler. Sokakta kedinin ağzından kuş buldum getirdim, iyileştirip doğaya salmak için, oraya girmişler. Ben kuş yakalayıp kedilere yediriyormuşum."

Mahalle esnafı ise, “Bu adam burada bir kediye araba çarptı, orada ağladı kaldı. Aldı kediyi, elleri kanlar içinde, belki iyileştirebilir miyim diye uğraştı ama kedi can vermişti. Sokak sokak gezer, kedilere yemeğini verir, su verir. Bize bile, kedilere iyi bakın derdi.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.