Haydi evlilik okuluna

Haydi evlilik okuluna

Konya’da ilk kez evlilik okulu uygulaması başlıyor. Nişanlı ya da evli çiftler, evlilikte yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm aramak için evlilik okulunda eğitim alacak.

Psikolife tarafından 2015 yılında başlanacak olan evlilik okulu ile “evliliğe hazırlık süreci, mutlu evliliğin sırları, aile içi sağlıklı eğitim, sağlıklı cinsel yaşam ve ailede sağlıklı tartışma yöntemleri” konuları işlenecek. Okulun ev sahipliğini de Tayat Düğün Sarayı üstlenecek.

TEK NEDEN EKONOMİK DEĞİL

Proje hakkında bilgi vermek amacıyla Tayat Düğün Sarayı’nda basın toplatısı düzenleyen Psikolife Yönetim Kurulu Başkanı Psikolog-Aile Danışmanı Cüneyt Kaya, “Günümüzde toplumun temelini ve geleceğini oluşturan ailelerin çok büyük oranda ve hızlı bir şekilde dağıldıklarını görmekteyiz. Bunda en büyük neden olarak çiftlerin aynı dilden konuşamamaları sağlıklı iletişim kuramamaları ve iyi niyetli de olsa aile büyüklerinin yanlış müdahaleleri olduğunu görmekteyiz. Sadece ekonomik nedenlerden dolayı aileler yıkılıyor demek ekonomisi kısıtlı olsa da olsa birbirlerini doğru anlayıp sağlıklı iletişim kuran ve mutlu bir yuvaya sahip olan çiftlere çok büyük bir haksızlık olacaktır. Ya da mutluluğumuzun garantisi sadece ekonomik gücümüz ise o zaman neden maddi olanakları iyi olan aileler de boşanmaktadır?” dedi.

MAHKEME KORİDORUNA GİTMESİN

Aile içi şiddetin had safhada olduğunu kaydeden Kaya, “Bütün bu sorunların çözümü olarak Psikolife Aile Danışmanlık ve Psikolojik Destek Merkezi ve Batın Grup olarak; Kalpler kırılmadan güven kaybedilmeden sevgi bitmeden önce evlilik hazırlığı yapanlar, evli çiftler sağlıklı, huzur dolu mutlu bir ilişki ve yaşama sahip olmak isteyenle düğün salonlarından mahkeme koridorlarına gitmemek için evlenmeden önce haydi okula diyor ve sizleri evlilik ve huzurlu yaşam okulumuza bekliyoruz” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.