Hayatını Kaybeden Öğretmenler İçin Dua Edildi

Hayatını Kaybeden Öğretmenler İçin Dua Edildi

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, eğitimin; ahlak ve bilgi demek olduğunu ifade ederek, "Biz öğrencilerimize, geleceğe hazırlanması için gerekli bilgileri vermenin yanında, bundan daha önemli olan davranış kazandırmak...

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, eğitimin; ahlak ve bilgi demek olduğunu ifade ederek, "Biz öğrencilerimize, geleceğe hazırlanması için gerekli bilgileri vermenin yanında, bundan daha önemli olan davranış kazandırmak ve ahlak sahibi yapmakla mükellefiz, bu ahlakı öğrencilerimize veremezsek geleceğimizi kaybederiz." dedi.

Orhangazi ilçe protokolünün de bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda 'Öğretmenler Günü' münasebetiyle gerçekleştirilen törende Atatürk büstüne çelenk konuldu. Ardından, Orhangazi Erenler Meslek ve Teknik Anadolu Llisesi'nde gerçekleştirilen programda saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun yaptı. Karatosun, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Karatosun, şöyle dedi:

"Öğretmenlik görevini icra ederken ve öğretmenlik mesleğinden emekli olup hayatını kaybeden tüm öğretmenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Eğitim demek, ahlak ve bilgi demektir, biz öğrencilerimize geleceğe hazırlanması için gerekli bilgileri vermenin yanında, bundan daha önemli olan davranış kazandırmak ve ahlak sahibi yapmakla mükellefiz, bu ahlakı öğrencilerimize veremezsek geleceğimizi kaybederiz. Eğitim öğretim camiamıza gönül veren herkese teşekkür ediyorum." Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de birer teşekkür konuşması yaptılar.

Uzun yıllar görev yapan öğretmenlerden edebiyat öğretmeni Ali Girgin ise tecrübelerini anlattı. Ali Girgin, öğretmenlik mesleğinde mutlu olmanın yolunun sevmek olduğunu belirterek, "Ben mutlu oldum, severek yaptım mesleğimi, sizler de severseniz başarılı olursunuz, severseniz hayattan zevk alırsınız, mutlu olursunuz" dedi.

Eğitim camiasında hizmet eden ve hayatını kaybeden öğretmenler için Kur'an okundu ve ardından dua edildi. Programda uzun yıllar eğitim camiasında görev yaparak emekli olan öğretmenlere plaket verildi, adaylığı biterek görevine yeni başlayan öğretmenler ise yemin etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.