Hayatboyu Öğrenmeyi Destekleyecek Projelere 7 Milyon 250 Bin Euro

Hayatboyu Öğrenmeyi Destekleyecek Projelere 7 Milyon 250 Bin Euro

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (İKG PRO), Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Hibe Programı’na yönelik teklif çağrısını yayımlandı. Söz konusu hibe programı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (İKG PRO), Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Hibe Programı’na yönelik teklif çağrısını yayımlandı. Söz konusu hibe programı kapsamında uygulanacak projeleri finanse etmek üzere 7 milyon 250 bin Euro’luk bir bütçe ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın operasyon faydalanıcısı olarak yürüteceği hibe programı kapsamında; hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının teşvik etmeye yönelik tasarlanan projeler hibelerden yararlanabilecek. 7 milyon 250 bin Euro bütçeli hibe programı çerçevesinde sunulacak hibe projeleri için 100 bin Euro ile 200 bin Euro arasında hibe desteği sağlanacak.

    Proje başvurusu yapmak isteyen kurum ve kuruluşlara hibe programı hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Malatya, Antalya, İstanbul, Samsun, Gaziantep ve İzmir’de olmak üzere toplam 8 ilde bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı, (İKG OP) 'Hayat boyu öğrenme önceliği' çerçevesinde uygulanacak olan 'Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Hibe Programı' kapsamında, hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının teşvik edilmesi hedefleniyor.

    PROGRAMIN TEMEL HEDEF GRUBU 25- 64 YAŞ ARALIĞINDAKİ YETİŞKİNLER

    Programın temel hedef grubu 25- 64 yaş aralığındaki yetişkinler, yaygın eğitim ve mesleki eğitim kurumlarındaki yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler, kadınlar başta olmak üzere; işsiz yetişkinler, ev hanımları, emekliler vs. gibi aktif çalışma hayatının dışında olan kişiler, her hangi bir sebepten dolayı örgün eğitim sistemi dışında kalan kişiler, HBÖ alanında çalışan sivil toplum kuruluşu personeli ve özel politikalara ve uygulamalara ihtiyaç duyan, kadınlar, genç erkekler, uzun süre işsiz kalmış kişiler, istihdam ve eğitime erişimde çok büyük zorluklar çeken ve özel itina gösterilmesi gereken kişiler. Proje ön tekliflerinin sunulması için son başvuru tarihi 31 Ekim 2014.

Eğitim, mesleki eğitim ve öğretim, hayat boyu öğrenme, vb. teklif çağrısıyla ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), ticaret ve-veya sanayi odaları, esnaf ve sanatkâr odaları, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, sürekli eğitim merkezleri, meslek yüksekokulları, vb. kar amacı gütmeyen tüzel kişilik sahibi kuruluşlar hibelerden yararlanabilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.