Hayallere dokunan moda evi

Hayallere dokunan moda evi

Konya da birçok gelinin hayalini süsleyen Sedef Helvacı, Sedef Sultan Moda Evi ile evlenecek gençlere hizmet veriyor. Helvacı, her bütçeye uygun gelinlik sattıklarını dile getiriyor.

Aracılık yaparak başladığı moda sektöründe kurduğu ortaklıkların ardından ailesiyle birlikte açtığı moda evinde gelinlik hizmeti veren Sedef Helvacı, “İlk önce Merkez Çarşısı’nda bir gelinlikçi vardı. Orada hem aşçılık hem de terzilik yapardım. Gelinlikçilerde bu işi yapanlara aracı derler. Bütün işe ben koşuyordum. Orada 1 yıl çalıştıktan sonra yeni bir ortak arayan patronumla görüştüm. Kızım Hilal ile bir karar verdik ve patronumla ortak olduk. Fakat ortaklığımız 5 yıl önce bitti. Sonrasında da ayakkabıcılar ile ortak olduk. Fakat birçok sıkıntı yaşadık. Sonrasında da kendi başımıza yürümeye karar verdik. Yaşanan talihsiz olayların ardından kapandık. 5 buçuk yılın ardından tekrar karar vererek bu moda evini açtık. Esasen dükkânımız daha yeni sayılır. Birçok eksiğimiz var ama dükkânımızı daha kaliteli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu dükkânı tamamen ailecek işletiyoruz” şeklinde konuştu.

adsiz-001.jpg

ÖNCELİĞİMİZ DOSTLUK

Güler yüz tatlı dilin her zaman daha iyi olacağını gelinlik satmaktan çok dostluk kazanmaya önem verdiğini söyleyen Sedef Helvacı gelinlerinin daha rahat ve hayallerindeki gelinliği giyebilmeleri için aile ortamı içinde daha rahat hissetmelerini sağlamak istediklerini dile getirdi. Helvacı, daha sonra şunları söyledi: “Müşteriler vitrine bakıp öyle giriyorlar dükkana. Biz 2. Katta olduğumuz için ben yoldan geçenlere ürüne veremem. Ben çevreyle iş yapıyorum. Ailecek bizim ciddi bir çevremiz var. Biz burada telefonla ya da tanıdık ile iş yapıyoruz. Öyle olduğu halde hiç müşterimiz gelmese bile yeni açmamız rağmen günde 4,5 tane müşterimiz gelir. Burada bir aile ortamı içinde hemen gelinlikleri göstermem önce bir çayımızı içeriz bi muhabbet ederiz, gelinimiz nasıl biri olduğunu anlayarak ona bir gelinlik veririz. Ürün satmaktan çok benim amacım burada müşteri ile tamamen karşılıklı anlaşmamız çok önemlidir. Fiyat konusunda 6.000 a kadar 7.000 a kadar gelinliklerin etiket fiyatları vardır. Ama daha hiç şimdiye kadar etiket fiyatı vermemişimdir. Gelinlerim gelinlik denerken hemen al götür demiyorum eğer müsait bir ortam varsa gelin ve damadı burada bi dans ettiriyorum gelinlik rahat mı diye çünkü benim için önemli olan gelinin rahat etmesi. Genelde müşteriye davranış şeklim bu şekil onlara olduğunca bir anne ve bir abla gibi yardımcı oluyorum. Konya gelinlerimiz genellikle çok abartılı gelinlik sevmez naif sade gelinlikleri severler. Gelinliklerimi tek firma olarak istemedim çok firma ile çalıştım çünkü gelinlerim beğenmeye bilir istemeye bilir. Gelinliklerimizi dışarıda terzimiz var ona gönderiyorum özel dikim olduğu zaman buraya geliyor gelinlerimiz ile gelinliğimizi yapıyoruz. Ben bu sektöre tekrar yeni geldiğimde en başta babam karşı geldi yani pandemi süreci nedeniyle. Ama şöyle bir şey var ki o düğün olmasa dahi o gelinliği giyecek. O yüzden hiç korkmadım 1 haziranmış 2 haziranmış çünkü biliyorum yani kimse beklemez bi altın alamaya bilir düğün olmaya bilir ama o gelinlik giyilir. Bu taraftaki 3 boyutlu resmi ben bilerek yaptırdım neden bilerek yaptırdım, 10 sene geçmiş aradan gelinlik giyememiş geldi burada gelinlik giymek istedi fiyatını sordu ben ona gelinlik giydirdim, fotoğrafını çektirdim ama ücret almadım. kısaca pandemiden korktum mu korkmam neden bir kişi 20 sene sonra bile gelinlik giymek ister giyer. Fiyat konusunda ise ben fiyat bilmiyorum onları kırmamaya çalışıyorum onun ayarladığı bütçede istediği gelinliği veriyorum nedeni de ben satıcı değilim dediğim gibi ben burada bir dostluk bir bağ kurmaya çalışıyorum.”

MELEK YILDIZ-İREM KARAYANIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum