Havza’da Kurban Bayramı İle İlgili Kararlar Açıklandı

Havza’da Kurban Bayramı İle İlgili Kararlar Açıklandı

Samsun'un Havza ilçesinde toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban Bayramı dolayısı ile bazı kararlar aldı.Düzenlenen komisyona Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanvekili Hayrettin Şahin, Havza Belediyesi Zabıta Müdürü...

Samsun'un Havza ilçesinde toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban Bayramı dolayısı ile bazı kararlar aldı.

Düzenlenen komisyona Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanvekili Hayrettin Şahin, Havza Belediyesi Zabıta Müdürü Zeki Kurt, Havza Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk, İlçe Sağlık Müdürü Nevin Vural ve görevliler katıldı. Kaymakam Alper Tanrısever, komisyon başkanı olarak alınan tedbir ve kararları komisyona sundu.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için mevcut hayvan pazarının kullanılmasına, söz konusu hayvan pazarının bayramdan 15 gün öncesinden bayramın ikinci günü akşamına kadar her gün açık bulundurulmasına, söz konusu hayvan pazarı dışında şehrin çeşitli yerlerinde kurbanlık hayvan satışının belediye ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce engel olunmasına karar verildi. Kurban satış yerlerinin insan, çevre sağlığı ve güvenliği ile hayvan haklarına değer verilerek etrafı branda ile çevrili, üstü kapalı, yetiştirici, satıcı, alıcı ve diğer vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak su, tuvalet, kapalı oturma yerleri ve benzeri yerlerin belediye tarafından hazırlanması kararlaştırıldı.

Komisyon tarafından açıklanan kararlar çerçevesinde ilçe merkezinde ve köylerde kesilen kurbanlık hayvanların kulak küpeleri veya kulak küpe numaraları mahalle muhtarları aracılığıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilecek. Mahalle aralarında, yollarda, cadde ve sokaklarda, parklarda, meydanlarda ve benzeri yerlerde umuma ait yerlerde hayvan satmak ve kesmek yasak olduğu belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bayram öncesi ve bayram günlerinde trafikte oluşan yoğunluk dikkate alınarak özellikle kurban satış ve kesim yerlerine giden güzergahlar üzerinde ulaşımı kolaylaştıracak tedbirlerin alınmasına, kurbanlık hayvan satış, kesim yerlerinin ve satış ile kesime ilişkin hususların halka duyurulmasının Havza Belediyesi tarafından yapılmasına, Kurban Hizmetleri Komisyonunun alacağı kararlardan duyurulması gerekenlerin hutbe ve vaazlar yoluyla halka duyurulmasının Havza Müftülüğünce yapılmasına karar verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.