Havza’da Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Havza’da Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Samsun’un Havza ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kıvılcım Şehitlik Anıtı'nda tören düzenlendi.Törene Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Murat İkiz, Emniyet...

Samsun’un Havza ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kıvılcım Şehitlik Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törene Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Murat İkiz, Emniyet Müdürü Cengiz Urgancı, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekildi.

Havza Muharip Gaziler Derneği Başkanı Harun Saat, törende yaptığı konuşmada, bugün 19 Eylül 1921 yılında TBMM’nin çıkardığı özel bir kanunla büyük Atatürk’e ve silah arkadaşlarına ‘gazilik’ unvanının verildiği günü anmak için toplandıklarını söyledi. Saat şöyle konuştu: "Gazi, bir savaş meydanının yaşayan siperlerin mevzilerin sessiz çığlığı, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de Dumlupınar’da, Erzurum’da, Adana’da, Mersin’de, Anadolu’nun herhangi bir yerinde sessiz ama kahramanca hayata veda eden evlatlarıdır. Gazi Çanakkale’dir, gazi Sakarya’dır, gazi Kore’dir, gazi Kıbrıs’tır, gazi Mustafa Kemal’dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet’tir, bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır."

Program sonunda öğrenciler, şehit mezarlarına karanfil koydu. Cuma namazı öncesi de mevlit okutuldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.