'Havuz Medyasının Bülbülü Olmak Millet Menfaatlerinden Daha Mı Kıymetli?'

'Havuz Medyasının Bülbülü Olmak Millet Menfaatlerinden Daha Mı Kıymetli?'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, partilerinin aleyhinde planlı programlı bir kampanya yürüttüklerini belirtiği ‘havuz’ diye tabir edilen medyada çalışanlara, "Havuz medyasının bülbülü olmak...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, partilerinin aleyhinde planlı programlı bir kampanya yürüttüklerini belirtiği ‘havuz’ diye tabir edilen medyada çalışanlara, "Havuz medyasının bülbülü olmak Türk milletinin menfaatlerini savunmaktan daha mı kıymetli" sözleriyle tepki gösterdi.

Söz konusu medyaya sert eleştirilerde bulunan Semih Yalçın yaptığı yazılı değerlendirmede, “Size bulunduğunuz mevkileri ve dünya menfaatlerini temin edenler, bunun karşılığında Türk milletinin yegâne varlık ümidi olan MHP’yi kamu vicdanında mahkûm etme ve karalama görevi verdi. Bu görevi yerine getirmek için insanı insan yapan ne kadar ahlaki değer varsa hepsini seve seve çiğniyorsunuz. Aranızdaki bir takım çömezler partimiz üzerinden isimlerini parlatmak için hoyrat ve acemi bir dil kullanıyor, çaylaklıklarını fazlaca açık ediyorlar.” diye seslendi.

“İçlerindeki ‘eski Ülkücülük’ kırıntılarını ortalığa saçan kimi kaşarlanmışlarınız ise yarım kalmış hesapların içlerinde bıraktığı kirli intikam tortusunu ele veriyorlar.” diyen Yalçın, şöyle devam etti: “Bazılarınız, kustukları kin ve nefreti iktidar nezdinde kâra ve ödüle tahvil etmek için geleneksel MHP düşmanlığını gizleme ihtiyacı bile duymuyor.

AKP iktidarının yürüttüğü hemen her seçim kampanyasında bütün maharetinizi ve dikkatinizi koro hâlinde MHP eleştirisine ayırıyor, partimize yoğunlaşıyorsunuz. MHP’yi kendisine rakip olarak gören, partimizden ve bilinçli MHP tabanından ciddi şekilde çekinen iktidarın kampanya çalışmalarına biteviye malzeme taşıyorsunuz. MHP hakkında ters ve negatif algı yaratmak için bile bile iğneleyici, zaman zaman da tahkir ve tahrik edici bir üslup kullanıyorsunuz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin çatı adayı sürecindeki başarısını gölgelemek için olmadık komplo teorileri uydurdunuz, akla gelmedik iftiralara başvurdunuz. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda da bütün çabalarını emeklerini yok sayarak faturayı ona kestiniz. Belli ki MHP’nin haklı girişimlerini ve doğruluğu inkâr edilmeyecek politikalarını tasvip ve kabul edecek fazileti gösteremiyorsunuz.”

Adı geçen medyanın, cumhurbaşkanı seçiminin sıcak atmosferi soğumadan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bırakın AKP’yi siz CHP ve MHP ile uğraşın.” talimatı doğrultusunda yeni bir stratejiye yelken açtığına işaret eden Semih Yalçın, “Hedefiniz, 2015 seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ı Anayasa değişikliği için gerekli Meclis aritmetiğini elde edecek siyasi başarıya taşımak. Tabii bunun yolu; ısrar ve sabırla Erdoğan’ın günah ve veballerini, AKP iktidarının sinsi projelerini sayıp döken ama ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamayan MHP’yi yıpratıp milletin gözünden düşürmekten geçiyor. Sizin için haram helal, doğru yanlış, eksik fazla fark etmiyor. Yüreğinizin ve vicdanınızın sesini değil, cüzdanınızın hışırtısını, elde ettiğiniz dünya menfaatlerinin ılık rüzgârını duyuyorsunuz.” dedi.

HAVUZ MEDYASINA ÖĞÜTLER

Yalçın, 'havuz' diye tabir edilen medya mensuplarına, “Biliniz ki; aydın, kâmil insandır. Gazetecilik mesleğinin temeli hür iradedir; ahlak ve doğruluktur. Yazı ve yorumlarında objektif olmak, hakkaniyete riayet sadece gazeteciliğin gereği değil, aynı zamanda insani bir erdemdir. Nefsini yenip hiddet ve garezine hâkim olup Hakk’ın ve hakikatin yanında yer almak olgun insanın harcıdır. Hakk’ı teslim etmek, haklının hakkını vermek kemal göstergesidir. Şahsi kinlerini bir tarafa bırakıp düşmanının bile doğruluğunu ve haklılığını itiraf etmek üstün bir meziyettir. Birine veya bir kuruma kin duyan insanın, buna rağmen onun başarılarını kabullenip doğru adım ve girişimlerine destek vermesi ruh olgunluğu gerektirir. Şahsi hesaplarını, husumetlerini, geçmişte yaşadıkları bazı olumsuzlukları unutmayarak kalemini ve kelamını nefsinin arzularını tatmine, intikam duygusuna kurban eden insan aydın değildir. Dünyada kendine sunulan nimetlerin devamını sağlamak için hakikatleri çiğneyen, doğruları saptıran kimse aydın değildir.” şeklinde gazeteciliği tarif etti.

HER DEVRİN ADAMI BENZETMESİ

“Sizin gibiler ise her devrin adamıdır.” diyen MHP’li Semih Yalçın, Sizin gibiler; her iktidarın yanında yer alır, her muhalefete saldırırlar. Değerleri aşınmış ve derin bir karakter zaafının pençesine düşmüş kimseleri bir araya getirerek kurşun askerlerden devşirme bir basın ordusu kuran AKP iktidarı; sizi önemli mevkilere getirerek sınırsız imkânlar vererek sesini kısmak istedikleri, önlerine engel teşkil eden herkesin ve her kesimin üzerine göndermektedir. Devşirme basın ordusu olarak bütün kutsallara saldırıyor, bütün değerleri aşındırıyorsunuz. Gazeteciliği iktidar yandaşlığına dönüştürme maharet ve kıvraklığını göstererek AKP’nin basın kolları unvanını fazlasıyla hak ediyorsunuz.” açıklamasını yaptı.

Yalçın 'havuz’ adlı medyaya hitabını, “Hepimizin Allah huzurunda ve tarih önünde bu milletin birlik ve bütünlüğünden mesul olduğumuzu nasıl unutuyorsunuz? Bu mudur millete hizmet? Bu mudur kardeşçe bir arada yaşama davası? Bu mudur hakkaniyet? Bu mudur maşeri vicdan?” sorularıyla sürdürdü.

"HAVUZ MEDYASININ BÜLBÜLÜ OLMAK"

“Ey MHP muhalifi kalemler!” diyen Yalçın, havuz medyasının bülbülü olmanın Türk milletinin menfaatlerini savunmaktan daha mı kıymetli olduğunu sordu. Yalçın, “Ahlaken çırılçıplak, ruhen fukarasınız. Haberiniz var mı bilmem ama millet sizi gülerek hatta acıyarak takip ediyor. Halk; ruh perişanlığınıza, ikiyüzlülüğünüze, kindarlığınıza ve seviyesizliğinize bakıp sizi ciddiye bile almıyor. Sizleri ve arkasında durduğunuz yazısı turası silinmiş iktidarı, önce Allah’a sonra da Türk milletinin ferasetine ve adaletine havale ediyoruz.” dedi.

Yalçın’ın tepkisi, “Siz, bizi yıpratacak imana sahip değilsiniz. Parayla insanlar çabuk satın alınıp iktidarlar kolay kurulabiliyor ama emek, alın teri ve idealizmle varılan hedeflere meşakkatsiz ulaşılamıyor.” şeklinde sürdü.

Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’yı takmadığı, hukuku kale bile almadığı, Türkiye’yi canının istediği gibi yönettiği bir zaman diliminde MHP ile uğraşma hamakatının, sadece iktidarın çıkarlarına hizmet edeceğini söyleyen Semih Yalçın, “Türk milliyetçilerine yaraşan; gücün etrafında pervane olmak değil, pervaneler üreten gayrı millî güç odaklarının kökünü kazımaktır. Ne yazık ki bu; sabır isteyen, dayanması zor ve meşakkatli bir mücadeledir. Erdoğan ve emrindeki havuz medyası hedef saptırmayı başarmakta ve müzmin muhaliflerimizi de bu yolda fena halde kullanmaktadır. Sizler, bu kadar kolay oltaya gelmekle havuz medyasının yaratmak istediği algıyı güçlendiriyorsunuz. Aklınızı başınıza toplayınız. MHP ile uğraşacağınıza Türk milletinin başına bela olan bir iktidarla mücadeleye odaklanınız.” diye sözlerine son verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.