'Hava'da rötar oldu

'Hava'da rötar oldu

Konya'da etkili olan sis ulaşımı olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal olurken, bazıları da gecikmeli olarak gerçekleşti. Sis nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşarken, sisli hava ve dondurucu soğuklar ise bir süre daha etkili olacak

Konya'da dün görülen yoğun sis uçuşları olumsuz etkiledi. Özellikle sabah saatlerinde şehri etkisi altına alan yoğun sis hayatı olumsuz etkiliyor. Konya-İstanbul hattında bir uçak seferi iptal olurken, 2 sefer de 4-5 saat gecikmeli olarak gerçekleşti. Türk Hava Yolları'nın sabah 08:00'daki seferi direk iptal edildi. Türk Hava Yolları ve Pegasus'un sabah saatlerindeki birer seferi de yoğun sis nedeniyle rötar yaptı. Konya Havaalanı civarında görüş mesafesi 150 metreye kadar düştü. Rötarla ilgili Konya Havaalanı'ndan şu bilgiler alındı: “Önceki akşam yapılan uçuşlarda herhangi bir aksama olmadı. Ancak sabah saatlerinde yapılması planlanan 2 uçuşta 4-5 saatlik bir gecikme oldu. Bir sefer iptal oldu. Bu yıl ilk kez sis nedeniyle seferler iptal oldu. Gecikme yaşandı.”

img_7992.jpg

SÜRÜCÜYER ZOR ANLAR YAŞADI

Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı. Meteoroloji, görüş mesafesini düşüren sise karşı sürücüleri uyardı. Konya'da haftasonuna kadar yağış ise beklenmiyor. Hava durumu ile bilgi veren Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, şu açıklamayı yaptı: “Konya'da sisli hava bir süre daha etkili olacak. Haftasonuna kadar sis görülecek. Alaaddin Tepesi civarında görüş mesafesi 250 metreye, Konya Havaalanı'nda ise görüş mesafesi 150 metreye kadar düştü. Dondurucu soğuklar etkisini sürdürecek. Hafta başından itibaren havalar biraz ısınacak.” Yoğunlaşan sisli havayla ilgili sürücüleri de dikkatli olmaları noktasında uyaran Meteoroloji yetkilileri, “Özellikle sisin çok yoğun olduğu sabah saatlerinde yola çıkmayın” dedi.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.