Havada Kurban Bayramı Yoğunluğu

Havada Kurban Bayramı Yoğunluğu

Kurban Bayramı nedeniyle verilen 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, tatil beldelerine ve memleketlerine gitmek üzere havalimanına akın etti.

Kurban Bayramı nedeniyle verilen 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, tatil beldelerine ve memleketlerine gitmek üzere havalimanına akın etti. Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminallerinde de bayram yoğunluğu yaşandı. Havayolu şirketleri de artan yolcu talebini karşılayabilmek için 500’ün üzerinde ek sefer koydu.

THY, Kurban Bayramı için Adana’ya 1, Antalya’ya 19, Bodrum’a 4, Dalaman’a 11, Trabzon’a 8, Kıbrıs’a ise 5 ek sefer düzenleme kararı aldı. Yolcuların talepleri üzerine Pegasus da 11-21 Ekim tarihlerinde iç ve dış hatlarda toplam 423 ilave sefer koydu. Atlasjet ve Onur Havayolları da ek sefer düzenleme kararı aldı.

Bayram tatili için Almanya’dan gelen Elif Akgül, 10 günlüğüne bayram için Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Almanya’da bayram olmadığı için buraya geldiklerini ifade eden Akgül, “Bayram ziyaretleri için Batman’a gideceğiz. Orada dedemi, dayımı, teyzelerimi ziyaret edeceğim. Bir yıldır görüşmüyoruz. Bayramdan bayrama geliyoruz. Bileti rahat bulduk. Daha önceden planlamamızı yapmıştık.” dedi.

Antalya’dan Bayram için Bingöl’e giden Feridun Çalışkan, bayramı ailesiyle birlikte geçirmek için gittiğini söyledi. Çalışkan, “Bilet bulmak çok zor oldu. Son günlere kaldığım için bilet fiyatları epey yüksekti. Yine de bulduğumuz için şanslıyız. Sonuçta bayramda ailemle birlikte olacağım.” diye konuştu.

Fatma Karadenizli ise Avustralya’dan geldiğini, özellikle bayramı tercih ettiğini söyledi. Bayram için yaklaşık 30 saattir yolda olduğunu dile getirdi. Ailesiyle birlikte Diyarbakır’a giden bir başka yolcu ise bir yıldır ailesini görmediğini bayram vesilesiyle memleketine giderek hasret gidereceğini söyledi.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.