Hava sıcaklıkları 34 dereceyi bulacak

Hava sıcaklıkları 34 dereceyi bulacak

Uzun süredir yağışlı olan Konya’da hava durumu son 3-4 günde yerini güneşe bıraktı.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerine yaklaşırken oluşan yüksek sıcaklıklar nedeniyle vatandaşların özellikle öğle saatlerinde açık havya çıkmamaları ve uzun süre güneş altında bulunmamaları tavsiye ediliyor. Hava tahminlerine göre ise önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 34 dereceyi bulacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre önümüzdeki 5 günün hava tahminleri şöyle: “30 Haziran Cumartesi en yüksek sıcaklık 32 en düşük sıcaklık 16 derece. 1 Temmuz  Pazar en yüksek sıcaklık 33 en düşük sıcaklık 18 derece. 2 Temmuz Pazartesi en yüksek sıcaklık 34 en düşük  sıcaklık 19 derece. 3 Temmuz Salı en yüksek  sıcaklık 34 en düşük  sıcaklık 20 derece.4 Temmuz Çarşamba en yüksek  sıcaklık 33 en düşük  sıcaklık 17 derece.” Uzmanlar vatandaşlara sıcak havalarda şu uyarılarda bulunuyor: “Günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmamalı, dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korumasız kalmamalı.

Aşırı hareketlerden kaçınmalı, sık sık tuz içeren sulu gıdalar alınmaya dikkat edilmeli. Beden ısısı 36,5 dereceyi aşmamalı sıcaklığın yüksek olduğu havalarda bedenin dışarıya ısı atması zorlaşır eğer uygun elbiseler giyilmez ise bu zorluk daha da artıyor ve bedenin ateşi yükseliyor insanın sağlığı bozuluyor. Bedenin ısı atmasını kolaylaştırmak ve ona yardımcı olmak için, sıcak mevsimlerde hava geçirgenliği ve ter emiciliği daha yüksek kıyafetler tercih edilmelidir.”


HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.